طبقه بندی رغبتها:
در فهرست رغبت های شغلی کودک کار به سه طبقه تقسیم شده است : ۱) کار مکانیکی ۲) کار هنری۳) کار علمی
فهرست رغبت های کودر[۱] عبارتند از: کار در فضای آزاد، امور فنی، امور محاسباتی، امور علمی، امور ترغیبی(امور تبلیغاتی)، امور هنری، امور ادبی، امور موسیقیایی، خدمات اجتماعی و امور دفتری.
فهرست رغبت های استرانگ[۲] عبارتند از ۱) ادبی ۲) اجتماعی ۳) اداری ۴) تجاری ۵) هنری ۶) علمی ۷) فنی ۸) صنایع دستی ۸) کشاورزی
فهرست دیگری در این زمینه وجود دارد طبقه بندی گایست[۳] است. در این طبقه بندی رغبت های شغلی به این صورت است : ۱) ادبی ۲) کارمندی، منشیگری ۳) مکانیکی ۴) موسیقی ۵) کارهای آزاد ۶) اجتماعی ۷) حسابداری ۸) هنری ۹) خدمات اجتماعی ۱۰) هنر پیشگی
در فهرست دیگری بنام رغبت های شغلی مرد و زن یا فهرست کلتین[۴]، شغلها به ده طبقه تقسیم شده است. از قبیل علوم فیزیکی، علوم تشریحی، علوم هنر و غیره (جدیدیان،۱۳۸۵).
هالند[۵] رغبت های اساسی افراد را به ۶ مقوله شغلی که با ۶ خصوصیت شخصیتی همخوانی دارند، تقسیم می کند. در رغبت سنج هالند سعی می شود غلبه یکی از تیپ های شخصیتی بر سایر تیپ ها تعیین شود. رغبت سنج هالند شامل پرسشنامه ای است که از بخشهایی بنام فعالیت ها، تجربه ها، تصورات درباره مشاغل مورد علاقه، مشاغل، خودسنجی ها و حرفه یاب تشکیل شده است (کرمی،۱۳۸۸).
تحقیقاتی که اهمیت رغبت ها را در انتخاب شغل یا انتخاب رشته مقایسه می نمایند نشان می دهند بر خلاف متغیرهای روان شناختی دیگر مثل توانائی و شخصیت به رغبت از طرف فرد توجه بیشتری مبذول شده است (باراک[۶]۱۹۸۱، به نقل از حق شناس و همکاران،۱۳۸۷).
مطالعات گوناگون مؤید این فرضیه اند که رغبت ها تأثیر مهمی برای انتخاب رشته در مدارس دارند (عابدی و همکاران،۱۳۸۷).
- ۲۵٫ Kuder
۲۶٫Strong
- ۲۷٫ Guist
۲۸٫Cleeton
- ۲۹٫ Holland
۳۰٫Barak
متن فوق بخش هایی از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

نظرات شما عزیزان: