فصل دوم: ادبیات تحقیق
این فصل به دو بخش عمده در رابطه با پژوهش خواهد پرداخت: یکی بخش نظری که به متغیرهای رضایت از زندگی، تعارض والد – فرزند و خودپندارهی تحصیلی میپردازد و بخش دیگر، پژوهشهای داخلی و خارجی مرتبط با متغیرهای پژوهش را بررسی میکند.
بخش اول: رضایت از زندگی
آغاز توجه به بهزیستی
در چند دههی اخیر و با پیدایش رویکرد روانشناسی مثبت، تغییرات بسیاری در تحقیقات روانشناختی صورت گرفت؛ علاقه به تحقیق در این حیطه افزایش یافت (شوگرن، لوپز، ویماید، لیتل و پرسگروو[۱]، ۲۰۰۶) و گرایش پژوهشها برای تبیین پدیدههای روانشناختی، به سمت تواناییها و ویژگیهای مثبت انسان سوق پیدا کرد (حجازی و همکاران ، ۱۳۹۲). این شاخهی جدید از روانشناسی اساساً به مطالعهی علمی توانمندیها، شادمانی[۲] و بهزیستی ذهنی انسان (اشنایدر و لوپز[۳]، ۲۰۰۷؛ به نقل از شیخی و همکاران ، ۱۳۸۹) و موضوع نسبتاً جدیدتر رضایت از زندگی و رویکردهای لذتگرا[۴] و سعادت گرا[۵] (کار[۶]، ۲۰۰۴؛ ترجمهی شریفی و نجفیزند، ۱۳۸۷)، میپردازد.
سازمان بهداشت جهانی[۷] نیز، سلامت[۸] را بهعنوان حالتی از بهزیستی کامل جسمی، ذهنی و اجتماعی، و نه صرفاً نبود بیماری تعریف کرده است. این سازمان، سلامت روانی[۹] را نیز بهعنوان«حالتی از بهزیستی که در آن فرد تواناییهای خود را میشناسد، میتواند با فشارهای روانی بهنجار زندگی کنارآید، به نحو پرثمر و مولدی کار کندو برای اجتماع خویش مفید باشد» تعریف میکند (جوشنلو، رستمی و نصرتآبادی، ۱۳۸۵).
[۱].Shogren. K, Lopez. S,Wehmeyed.M, Little. T & Pressgrove. C
[۲].happiness
[۳].Snyder & Lopez
[۴].hedonic
[۵].eudaimonic
[۶].Carr. A
[۷].World Health Organization(WHO)
[۸].mental
[۹].mental health
متن فوق بخش هایی از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

نظرات شما عزیزان: