نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:







RSS

مجله علمی خبری
دانش خود را بیفزا

سه شنبه 1 تير 1395

پایان نامه بررسی تآثیر یادگیری مشارکتی و یادگیری انفرادی بر یادسپاری اطلاعات علمی درس علوم تجربی دان

مقدمه

با ورود به هزاره سوم میلادی دانش تجربی نو و پیشرفت های فناوری، این امکان را فراهم ساخته است که بازنمایی ذهنی از کره زمین به « دهکده جهانی » و بزرگراه های اطلاعاتی بهبود یافته و ضرورت چاره جویی در مسائل حاد اجتماعی – اقتصادی – فرهنگی و در مجموع بهرمندی از کیفیت بهزیستی و با هم زیستی بیش از پیش احساس گردد(مشایخ، 1381،ص1).

بدیهی است متناسب با فرآیند جهانی شدن نوع نگاه به آموزش و پرورش با آنچه در تفکر سنتی غالب است تفاوت دارد.آموزش و پرورش باید به فراگیران در ارتقای خود پرورشی از طریق خلاقیت توانایی تصمیم گیری سریع- عادات آموزشی و خود آگاهی یاری رساند(قربانی و همکاران ،1382،ص2).

از انجایی که آموزش وپرورش در شکل دهی سرمایه انسانی و اجتماعی نقش تعیین کننده ای داشته و انتظار می رود نسل امروز را برای زندگی در جامعه امروز آماده سازد و با توجه به اهمیت علوم پایه آگاه بودن از وضعیت و ماهیت دانش علمی ، چگونگی خلق آن و وابستگی به آن نه تنها برای دانشمندان بلکه برای همه ما بخش عمده ای از آموزش را تشکیل میدهد(به نقل از وین هارلن ،ترجمه سعیدی ،1375،ص16).

معلمان کارآمد دارای کلاسهای مطلوب، سازمان یافته و پربارند. برعکس، معلمان ناموفق برای فراهم آوردن شرایطی که به رفتار هماهنگ و پربار منتهی شود مشکل دارند. شاید مهمترین تفاوت آنها، توانایی معلم کارآمد است معلمان کارآمد نسبت به آنچه در کلاس ایشان اتفاق می افتد بسیار حساس هستند و قادرند مشکلات را رفع کنند. امروزه دربیشتر مدارس ما تدریس به معنای انتقال معلومات از ذهن معلم به ذهن شاگرد است با این روش کم کم ذهن دانش آموزان انباشته از مطالبی می شود که با نیاز و فکرشان متناسب نیست این امرباعث می شود آنها انچه آموخته اند طوطی وار تکرار کنند و بتدریج از یادگیری احساس کسالت نمایند و چنین یادگیری نه تنها در سازندگی آنها نقش موثری را ایجاد نمی کند، بلکه زمینه رکود علمی و دلزدگی از فعالیتهای علمی را فراهم می کند(گال،1370).

ایجاد تغییرات بنیادی در نظام آموزش و پرورش یکی از ضروریات یک جامعه پویای در حال رشد است. در نظام آموزشی کشورهای پیشرفته شاهد تغییرات بی وقفه در زمینه برنامه های درسی، روشها و غیره هستیم. البته تمام این موارد زمانی نقش واقعی خود را ایفا می کند که این تغییرات بر اساس پژوهش و مبتنی بر شواهد و دلایل باشند. در کشور ما نیز با استفاده از نظرات کارشناسان آموزشی از سال 1376 در رابطه با تغییر روشهای تدریس، اقداماتی آغاز شد. از تغییرات اساس در این زمینه بکار گیری روشهای فعال تدریس در فرآیند یاددهی – یادگیری می باشد(پاک سرشت، 1383).

به اعتقاد کارشناسان تعلیم و تربیت دانش آموزانی که از طریق یادگیری فعال به یادگیری می پردازند نه تنها بهتر فرا می گیرند، بلکه از یادگیری لذت بیشتری می برند، زیرا به جای اینکه فقط شنونده باشند فعالانه در جریان یادگیری  مشارکت می کنند و خود را مسؤول یادگیری خویش می دانند(کرامتی، 1382).

1-2بیان مسئله

امروزه استقرار پویا و تداوم مطلوب نظام آموزشی و پرورش شدیداً متاثر از چگونگی کیفیت برنامه ریزی و کاربرد اصول و فنون برنامه‌درسی است(میرزابیگی،1380،ص 9).

موفقیت تحصیلی از نقطه نظر علمی و کاربردی دارای اهمیت است. یکی از عوامل مهم مقبولیت و پذیرش در کلاس درس است و برای به دست آوردن مشاغل مختلف مهم می باشد، لذا هر سال حجم وسیعی از مطالعات را به خود اختصاص می‌دهد، با توجه به اهمیت پیشرفت تحصیلی و تأثیر آن در زندگی باید متغیرهایی را نیز که با این مفهوم در ارتباط می باشند شناسایی و مورد بررسی قرار گیرند. که جمله آنها عبارتند از: استعداد توانمندی های ذهنی، محیط خانوادگی، متغیرهای شخصیتی و … (عرفانی ،1388،ص 2).

عوامل مختلفی باعث می گردند برنامه‌های درسی مقبولیت خود را بتدریج از دست بدهند. برای جلوگیری از این زوال برنامه  لازم است عناصر آن به طور مرتب مورد ارزیابی قرار گیرد و عوامل تهدید کننده آن شناخته شده و برنامه اصلاح گردد(ملکی، 1382،ص 240).

در پروژه ملی آموزش علوم تجربی دوره ابتدایی نیاز است اهداف،‌ محتوا، روش‌های تدریس و روشهای ارزیابی  مورد پژوهش قرار گیرند تا نارسائیهای آن شناخته و به اصلاح آن پرداخته شود. گر چه پیشرفت تحصیلی تحت تاثیر عواملی از قبیل هوش، انگیزه، نحوه ارزشیابی و خانواده قرار می‌گیرد، از جهت دیگر یادگیری دانش آموزان و شیوه تدریس مهم است. در اکثر مدارس روش سخنرانی و انفرادی مورد استفاده قرار می‌گیرد و کمتر به روشهای فعال و گروهی توجه می شود. در روش هاس سنتی که امروزه از آنها به عنوان روش های غیر فعال یاد می شود، معلم نقش فعالی در جریان تدریس داشته و مطالب را به طور شفاهی در کلاس بیان نموده و دانش آموزان فقط به صحبت های او گوش داده و مطالب را حفظ می کنند(کرامتی، 1381،ص 214).

در چنین شرایطی زمینه‌های لازم برای رشد اجتماعی شاگردان فراهم نمی‌شود و حتی پیشرفت تحصیلی و رشد فکری شاگردان نیز از تاثیرات نامطلوب این شرایط بی‌نصیب نمی‌ماند. این روشها و راهبرد یاددهی سنتی در عصر حاضر جوابگوی نیاز جامعه نبوده و هر ساله تعداد قابل توجهی از دانش آموزان و دانشجویان کشور به دلیل ارائه شیوه‌های نامناسب‌ تدریس با افت تحصیلی مواجه شده و خسارت‌های زیادی بر جامعه تحمیل می‌‌گردد(‌علی عسگری، 1382).

در این زمینه گولد ، 1984، سراتنیک (1981) معتقدند نامطلوب‌ بودن این روشها به حدی است که صاحب نظران علوم تربیتی معتقدند که فقر تفکر دانش آموزان نتیجه حاکمیت روش های تدریس سنتی و عدم به کارگیری روش های فعال در مدارس است. همچنین شواهد تحقیقی دیگر نشان داده اند بیشتر مشکلاتی که در روش های سنتی و غیر فعال به چشم می خورند در رویکرد یادگیری مشارکتی به حداقل  می رسد و این روش در نقطه مقابل روش های سنتی قرار دارد(کارن ، 2006 ).

شعاری نژاد (1374) می‌گوید : اگر بخواهیم معلم یا کلاس خوب را با یک عبارت معرفی و توصیف کنیم باید گفت : معلمی خوب است که دانش آموزان را به کنجکاوی و پرسش بیشتر برانگیزد(شعاری نژاد، 1374، ص 68).

با توجه به این که روش های سنتی رویکرد های رقابتی و انفرادی) اغلب معلم محورند)، بنابراین دانش آموزان در آنها غیرفعال هستند و بحث و کار گروهی جایگاهی چندانی در این رویکرد ها ندارند و احتمالاً زمینه های لازم برای رشد شخصیت اجتماعی و فکری شاگردان فراهم نمی شود(ویچر[1] و همکاران، 1997).

طرفداران یادگیری انفرادی معتقدند که این رویکرد میزان موفقیت فرد در رسیدن به هدف را افزایش می دهد، درگیری دانش آموزان در کلاس را کمتر  می کند، شخصیت فرد از طریق فعالیت انفرادی و مستقل توسعه و تقویت می شود و در نهایت مشکلات ناشی از بی انضباطی در کلاس را کمتر می کند(گرینسکی، 1996).

بر اساس نظر جانسون[2] و جانسون (200) در رویکرد یادگیری انفرادی هر دانش آموز به تنهایی تلاش می کند و موفقیت افراد دیگر را مانع از موفقیت فردی خود نمی داند. در این رویکرد هدف هر دانش آموز مستقل از سایر اعضاء کلاس است و در نتیجه موفقیت فردی ارزشمند تلقی می شود و عملاً در جمع بودن و لذت از فعالیتهای گروهی در آن تجربه نمی شود(جانسون[3]، 2000)از جمله روش های فعالی که امروزه توجه صاحب نظران تعلیم و تربیت را به خود جلب کرده و جایگزین مناسبی برای افزایش کیفیت آموزش می باشد، رویکرد یادگیری مشارکتی است(آن ویبژ، 2002).

استفاده از روش یادگیری مشارکتی بعنوان زیر بنای اصلی و بنیادی که می تواند پایه ای استوار برای دیگر روشهای فعال در درس علوم باشد، حائز اهمیت فراوان خواهد بود. یادگیری مشارکتی زمانی موجب بهبود پیشرفت دانش آموزان می شود که معلم آنها را در گروههای کوچک قرار دهد و هدفی مشخص برای آنان بیان کند و به این هدف زمانی دست یابند که همه اعضای گروه با هم به محتوای آموزشی تسلط یابند. به عبارت دیگر اگر این امکان وجود داشته باشد که یک یا چند نفر در گروه پاسخ را به دست آورند و در اختیار دیگران قرار دهند یا بخش فکری تکلیف گروهی را انجام دهند و دیگران فقط تماشاگر باشند، در این صورت یادگیری مشارکتی رخ نداده است(اسلاوین ، 2004).

حال با توجه به نقش موثر یادگیری مشارکتی در فرایند یادسپاری درس علوم ، در اینکه چه روشی باعث یادسپاری  اطلاعات علمی بیشتر و دراز مدت در دانش آموزان می شود و آنها را وادار به فکر کردن می کند ، این تحقیق درصدد است تا بداند میزان یادسپاری اطلاعات علمی دانش آموزان در درس علوم در وضعیت فعلی چگونه است و اینکه روش های یادگیری به روش انفرادی و روش مشارکتی تاثیر معنی داری بر میزان یادسپاری دانش آموزان دارند؟ و اینکه کدامیک از روش های مذکور تاثیر بیشتری بر میزان یادسپاری درس علوم در دانش آموزان دوره ابتدایی پایه ششم شهر پیرانشهر دارد؟

 

برای دانلود متن کامل پایان نامه کلیک کنید






نوشته شده توسط محمد در ساعت 15:27

سه شنبه 1 تير 1395

پایان نامه بررسی تطبیقی مبانی، اصول و شاخصه‌های اصلی نظریه‌های مردم‌سالاری دینی از منظر امام خمینی(ر

پیشگفتار

فصل اول (کلیات)

مقدمه

طرح مسئله ؛ (در دو 2صفحه )بیان مسئله و تعریف آن

مقدمه و طرح مسئله

در بحثهای جامعه شناسی سیاسی بخش اصلی مردم هستند و به همین دلیل نحوه اداره و حکومت کردن بر مردم مهم است . ایده آلی ترین شکل حکومتی که امروزه مطرح است ،تحت عنوان دموکراسی نامیده می شود بدون شک مطلوب (همگان) می باشد.

دموکراسی جز لغتهای محبوبی است که اکثر دولتهای امروزی سعی بر آن دارند خود را مدافع آن نشان بدهند.چراجاذبه دموکراسی به یک ویژگی تقریباً عام دولتهای امروزی تبدیل شده است ؟پاسخ را بی گمان می توان تا اندازه ای در جذابیتهای طبیعی آرمانهای دموکراتیک یافت که مژده رهایی ازقیدوبند قدرت مستبدانه را می دهد . دولتهای امروزی نظامی هستند که از وحدت دورنی برخوردارند،کسانی که در چنین دولتهایی حکومت می کنند بجز جلب رضایت فعال اکثریت جمعیت نمی توانند فرمان برانند.آرمانهای دموکراتیک،شیوه ابراز و نیز جلب آن رضایت را ارائه می کنند(گیدنز1373ص 332) و به این دلایل در کشورهای جهان سوم نیز تمایل قابل مشاهده ای در گرایش به دموکراسی به چشم می خورد.

باتوجه به پذیرش جهانی دموکراسی،این تحقیق به جستجوی آن هست که به بررسی تطبیقی دموکراسی ازدو نگاه،یکی دینی واسلامی مصباح یزدی که مدافع نظریه مردم سالاری دینی امام خمینی است و دومی نگاه سکولارملکیان و مجتهدی شبستری که مدافع سکولاریزم اسلامی و لیبرال دموکراسی غربی می باشند.

در این پژوهش  بررسی تطبیقی مبانی، اصول و شاخصه‌های اصلی نظریه‌های مردم‌سالاری دینی از منظر امام خمینی(ره)و مصباح یزدی  و لیبرال دموکراسی از منظرمصطفی ملکیان ومجتهدی شبستری و متفکرین اصلی آن ، به عنوان مهمترین الگوهای نظری رقیب برای حکومت در جهان معاصر است. این کار در سه گام دنبال می‌شود: معرفی مؤلفه‌های اصلی نظریه‌ی لیبرال دموکراسی و معرفی دموکراسی فرهنگی و شاخصه های آن از منظر مصطفی ملکیان، معرفی مؤلفه‌های اساسی نظریه‌ی مردم‌سالاری دینی با ارجاع به آرای امام خمینی(ره) و مصباح یزدی ونهایتاً بررسی تطبیقی دو نظریه‌ی سیاسی رقیب از زوایای گوناگون، جهت تشخیص نقاط تلافی و تضاد آنها با یکدیگر.

 

سئوال ؟اصلی آیا در باب دموکراسی، بین اندیشه دینی اسلامی مصباح واندیشه سکولارملکیان تفاوتی هست؟

 

پرسش اصلی پژوهش

تشابه و تفاوت در اندیشه سیاسی آیت اله مصباح یزدی و مصطفی ملکیان درباب دموکراسی چگونه است ؟دموکراسی دینی(اسلامی) و سکولاریسم اسلام(لیبرال دموکراسی) نطقه تلاقی و تشابه و تضاد در کجا دارند؟

پرسش فرعی

کارل کوهن ؛کتاب دموکراسی ،هر نظریه دموکراسی باید به این پرسشها پاسخ بدهد؟

1-ماهیت دموکراسی چیست؟ 2- پیش فرض های دموکراسی کدامند؟3 ابزارهای دموکراسی کدامند؟4- شرایط لازم برای کامیابی دموکراسی چیست ؟5- در دفاع از دموکراسی چه دلایلی باید عرضه کرد ؟ 6- چشم انداز های دموکراسی کدام است؟کوهن 1373 ص15،م فریبرزمجیدی چاب اول تهران نشر خوارزمی (دموکراسی)

 

سوال:  1: ماهیت دموکراسی ؛2. پیش فرض های دموکراسی ؛3. ابزارهای دموکراسی ؛4. شرایط لازم برای کامیابی دموکراسی ؛5.دلایل دفاع از دموکراسی ؛6. چشم اندازهای   دموکراسی دینی و لیبرال دموکراسی (دموکراسی در سکولاریسم اسلامی) چیست ؟

 

بررسی سوابق و ادبیات موضوع «پیشینه موضوع» مرور ادبیات .و آثار این دو و آثار در غرب نوشته شده در  ،مفاهیم اصلی را بیاورید .

 

در 12ص منظور از دموکراسی در این پایانامه مهم است

 

هدف پژوهش.

 

هدف اصلی در این مقاله بررسی تطبیقی مبانی، اصول و شاخصه‌های اصلی نظریه‌های مردم‌سالاری دینی از منظر امام خمینی(ره)و مصباح یزدی  و لیبرال دموکراسی از منظرمصطفی ملکیان ومجتهدی شبستری و متفکرین اصلی آن ، به عنوان مهمترین الگوهای نظری رقیب برای حکومت در جهان معاصر است.

 

 

 

 

پرسش اصلی پژوهش

در بررسی تطبیقی بین دموکراسی که مصباح و امام تحت عنوان دموکراسی اسلامی یا همان دینی مطرح  میکنندبا دموکراسی که ملیکیان ومجتهدی شبستری تحت عنوان لیبرال دموکراسی یاهمان سکولاریزم اسلامی مطرح می کنند نقاط تلاقی وتضاد از زوایای گوناگون چگونه تبیین می شود؟

تشابه و تفاوت در اندیشه سیاسی آیت اله مصباح یزدی و مصطفی ملکیان درباب دموکراسی چگونه است ؟(آیاتفاوتی بین اندیشه سیاسی مصباح یزدی و مصطفی ملکیان در باب دموکراسی وجود دارد؟ )

 

فرضیه ها

 

احتمالا نگرش ملکیان به دموکراسی مبتنی بر دموکراسی سیاسی- اجتماعی و مشروعیت مردمی و پذیرش ماهوی دموکراسی می باشد ولی نگرش آیت اله مصباح یزدی مبتنی بر دموکراسی اسلامی متعهد و مشروعیت الهی و نگرشی شکلی و یا ابزاری به دموکراسی است

فر ضیه (به نظر میرسد که احتمالا تفاوتی در اندیشه سیاسی مصباح وملکیان در مورد دموکراسی وجود دارد!)

 

تعاریف نظری و عملیاتی مفاهیم و متغیرها

روش تحقیق و گردآوری داده ها

حدود قلمرو پژوهش

موانع، مشکلات و محدودیتهای تحقیق

سازماندهی پژوهش

متغیر اصلی نظریه امام و متغیر وابسته نظریه مجتهدی و ملکیان(فقط بعدا نگاه کن اشتباه نشده باشد از استاد بپرس)

 

برای دانلود متن کامل پایان نامه کلیک کنید






نوشته شده توسط محمد در ساعت 15:25

سه شنبه 1 تير 1395

پایان نامه بررسی تطبیقی مفهوم ،اهداف،اصول و روش های تربیت معنوی از دیدگاه علامه طباطبایی و دیوید کار

دانشگاه ملایر

دانشکده ادبیات و علوم انسانی – گروه علوم تربیتی

 

پایان نامه کارشناسی ارشد فلسفه تعلیم و تربیت

 

بررسی تطبیقی مفهوم ،اهداف،اصول و روش های  تربیت معنوی ازدیدگاه علامه طباطبایی و دیوید کار

استاد راهنما:

جناب آقای دکتر علی ایمان زاده

 

استاد مشاور:

جناب آقای دکتر احمد سلحشوری

 

اردیبهشت 94

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود

(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)

تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :

(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)

چکیده:

هدف از این پژوهش بررسی اهمیت و جایگاه  چالش برانگیز و  مغفول  تربیت معنوی  و سپس بررسی مفهوم و جایگاه تربیت معنوی و رابطه آن با دین است، از آن جهت که تربیت معنوی با مورد توجه قرار دادن ساحت روحانی انسان (که در پیوند با ساحت ربوبی است) باب مناسبی برای گفت و گو در عصر جهانی شدن فرهنگ هاست و می تواند پیروان ادیان توحیدی را به وحدت نظر در حوزه تربیت انسان رهنمون سازد،حائز اهمیت است.این پژوهش به بررسی تطبیقی مفهوم و اهداف تربیت معنوی از دیدگاه علامه طباطبایی به عنوان فیلسوف و دانشمند مسلمان با  دیدگاه دیوید کار که یک فیلسوف تربیتی است در یک مطالعه کیفی که با روش تطبیقی انجام شده است ، به پرسش های پژوهش پاسخ داده است . مفهوم تربیت معنوی  از نگاه طباطبایی جهت دهی به فرآیند تجرد نفس ، متناسب با فطرت ربوبی او معنا می یابد که در پی تقویت میل ،تفصیل معرفت و انجام عمل متناسب با آن است و اهداف از نظر وی سه جنبه شناختی ،گرایشی و عملی دارد . دیوید کار تربیت معنوی را بخش متمایزی از تعلیم وتربیت ، و جدا از تربیت دینی و شامل تجربه و درک سئوالات بزرگ می داند . اهداف تربیت معنوی از نظر وی آموزش حقایق و پرورش فضایل معنوی از راه دو روش تربیت در یک گرایش معنوی و تربیت در یک فعالیت معنوی است.

 

کلید واژه ها:

تربیت ، تربیت معنوی ، علامه طباطبایی، دیوید کار

 

فصل اول. 1

کلیات پژوهش… 1

1-1- مقدمه و بیان مساله. 2

1-2- اهمیت و ضرورت پژوهش… 3

1-3- اهداف پژوهش… 5

1-4- پرسشهای پژوهش… 5

1-5- تعریف مفاهیم و اصطلاحات… 6

1-6-روش پژوهش… 7

فصل دوم. 8

مبانی نظری و پیشینه ی پژوهش… 8

مبانی نظری پژوهش… 9

2-1- مقدمه. 9

2-2-1- تربیت… 9

2-2-2ریشه یابی معنای لغوی تربیت… 10

2-2-4- دیدگاههای اندیشمندان در باب تربیت… 12

2-3-1- معنای لغوی معنویت… 18

2-3-2-معنای اصطلاحی معنویت… 18

2-3-10- رابطه ی دین و معنویت… 29

2-5-1- معنای لغوی و اصطلاحی تربیت معنوی.. 38

2-5-2- ویژگی تربیت معنوی.. 38

2-5-3- تربیت معنوی و رابطه ی آن با تربیت دینی و تربیت اخلاقی.. 40

2-6-پژوهش های انجام شده در داخل و خارج از کشور. 42

2-6-1-پیشینه ی پژوهش های داخلی.. 42

2-6-2-پیشینه ی پژوهش های خارجی.. 46

فصل سوم. 52

یافته های پژوهش… 52

3-1-مقدمه. 53

3-2مفهوم ،اهداف  و روش های تربیت از دیدگاه علامه. 53

3-2-1زندگی نامه. 53

3-2-2-تألیفات و آثار: 55

3-2-3-مفهوم  تربیت: 57

3-2-4مفهوم تربیت معنوی: 58

3-2-4-1انسان شناسی علامه طباطبایی.. 59

3-2-4-2ارزش شناسی علامه طباطبایی.. 60

3-2-4-3معرفت شناسی علامه طباطبایی.. 62

3-2-5-اهداف  و اصول و روش های معنوی.. 64

3-2-5-1- اصول و روش های ناظر به هدف شناختی.. 64

3-2-5-2اصول و روش های ناظر برهدف میلی.. 67

3-2-5-3- اصول و روش های ناظر برهدف فرایندی عمل.. 70

3-2-6-روشهای تربیت معنوی.. 78

3-2-6-1-عزم قاطع و اراده جدی.. 78

3-3 -از دیدگاه دیوید کار. 82

3-3-1-زندگی نامه: 82

3-3-2-مفهوم  تربیت: 84

3-3-3-مفهوم  معنویت: 85

3-3-4-انواع تعاریف معنویت… 86

3-3-4-1-اهمیت روح به عنوان مخالفت جسم. 86

3-3-4-2-معنویت یا چیز های مذهبی و مقدس… 87

3-3-4-3-یک روح حساس و پاک.. 88

3-3-5-مفهوم تربیت معنوی: 89

3-3-5-1-بحران تجدید معنوی.. 89

3-3-5-2-میراث و روشنفکری.. 91

3-3-6-اهداف تربیت معنوی: 93

3-3-6-1-جنبه شناختی.. 95

3-3-6-2-جنبه گرایشی : 95

3-3-6-3-جنبه عملی : 96

3-3-7-روش های تربیت معنوی.. 98

فصل چهارم. 101

بحث و نتیجه گیری.. 101

4-1-مقدمه. 102

4-2-پاسخ به پرسش اول : 102

4-3-پاسخ به پرسش دوم : 103

4-4-پاسخ به پرسش سوم: 105

4-5-پاسخ به پرسش چهارم: 105

فصل پنجم پیشنهادات کاربردی.. 107

5-2-توصیههایی به محققان بعدی.. 108

5-3-محدودیتهای پژوهش… 108

فهرست منابع و ماخذ. 109

فهرست جدول ها

 

جدول 2- 1- تفاوت های دین و معنویت         47

جدول 2- 2- را بطه تربیت معنوی ، تربیت دینی و تربیت اخلاقی52

 

برای دانلود متن کامل پایان نامه کلیک کنید






نوشته شده توسط محمد در ساعت 15:22

سه شنبه 1 تير 1395

پایان نامه بررسی رابطه بین ویژگی های شخصیتی معلمان (درون گرایی و برون گرایی ) با پیشرفت تحصیلی دانش

دانشگاه آزاداسلامی ارومیه

پایان نامه :

جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته علوم تربیتی

گرایش آموزش و پرورش ابتدایی

عنوان پژوهش :

بررسی رابطه  بین ویژگی های شخصیتی معلمان  (درون گرایی و برون گرایی ) با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان  پایه  پنجم دوره ابتدایی

شهر میاندوآب در سال تحصیلی 91-90

 

استاد راهنما : دکتر کامران جباری

استاد مشاور : دکتر رقیه وحدت

 

تابستان 91

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود

(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)

تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :

(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)

چکیده:

پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه  بین ویژگی های شخصیتی معلمان  (درون گرایی و برون گرایی) با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پایه پنجم دوره ابتدایی شهر میاندوآب اجرا شد. روش تحقیق از نظر هدف  کاربردی بوده،و از نظر روشهای جمع آوری اطلاعات از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری عبارت ازکلیه معلمان پایه پنجم و کلیه دانش آموزان پایه پنجم شهر میاندوآب درسال تحصیلی 91-90 می باشد. برای گرد آوری داده ها مربوط به ویژگی های شخصیتی معلمان از پرسشنامه شخصیتی آیزنگ، برای اندازه گیری میزان پیشرفت تحصیلی دانش آموزان از میانگین معدل امتحانات پایانی دانش آموزان پنجم ابتدائی کل کلاس استفاده شده است. داده های بدست آمده با استفاده از نرم افزار  spss وبا استفاده از روشهای آماری توصیفی(فراوانی،درصد،میانگین)وآمار استنباطی(آزمون همبستگی پیرسون و اسپیرمن، آزمون k2 و گرامر )مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفت.

نتایج فرضیه ها به شرح زیراست  :

  • بین ویژگیهای شخصیتی معلمان درونگرا و برونگرا و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان تفاوت مشاهده نگردید.
  • بین جنسیت معلمان و ویژگی شخصیتی آنان رابطه ای مشاهده نگردید.
  • بین سابقه معلمان و ویژگی شخصیتی آنان رابطه معنی دار وجود دارد.
  • بین سن معلمان و ویژگی شخصیتی آنان رابطه معنی دار وجود دارد.
  • بین تحصیلات معلمان و ویژگی شخصیتی آنان رابطه معنی داروجود دارد.

کلید واژه ها  : شخصیت ، ویژگی های شخصیتی معلم ، پیشرفت تحصیلی و پایه پنجم ابتدایی

فهرست مطالب

   عنوان  

صفحه بسم الله……………………………………………………………………………………………………………..

صفحه عنوان………………………………………………………………………………………………………………..

صفحه تقدیم………………………………………………………………………………………………………………..

صفحه تقدیرو سپاسگزاری………………………………………………………………………………………………

چکیده مطالب………………………………………………………………………………………………………………

فهرست مطالب …………………………………………………………………………………………………………….    ح                                     

فهرست جداول……………………………………………………………………………………………………………….   ع

فهرست نمودارها…………………………………………………………………………………………………………..    ف

فصل اول: کلیات تحقیق……………………………………………………………………………………………………   1

1-1- مقدمه……………………………………………………………………………………………………………………   2

1-2- بیان مسئله………………………………………………………………………………………………………………   4

1-3 – اهمیت و ضرورت پژوهش……………………………………………………………………………………..    7

1-4- اهداف تحقیق…………………………………………………………………………………………………………   9

1-4-1 – هدف کلی………………………………………………………………………………………………………..   9

1-4-2 – هدف جزئی……………………………………………………………………………………………………….. 9                                                                          

1-5 – فرضیه های تحقیق…………………………………………………………………………………………………….9

1- 6- تعاریف مفهومی واژه ها ………………………………………………………………………………………….10

2-6- تعاریف عملیاتی متغیرها…………………………………………………………………………………………….11

فصل دوم: مبانی نظری و پیشنیه تحقیق………………………………………………………………………………  12

2-1 – مقدمه………………………………………………………………………………………………………………….. 13

2-2- معنا و مفهوم شخصیت …………………………………………………………………………………………… 14

2-3- تعاریف شخصیت ………………………………………………………………………………………………….. 16

2-4- تاریخچه ارزیابی شخصیت………………………………………………………………………………………. 18

2-4-1- طالع بینی ، کف بینی و جمجمه شناسی………………………………………………………………….. 19

2- 5 – عوامل موثر در شکل گیری شخصیت ……………………………………………………………………… 24

2-5-1 – عوامل فردی……………………………………………………………………………………………………   24 

2-5-2 – عوامل محیطی………………………………………………………………………………………………….  25

2-6 –  نظریه زیگموندفروید……………………………………………………………………………………………  28

2-7 – ساختار شخصیت…………………………………………………………………………………………………….29

2-8 – ساختار شخصیت انسان از نظر فروید………………………………………………………………………….29

2-8-1- نهاد……………………………………………………………………………………………………………………29

2-8-2 – من یا خود………………………………………………………………………………………………………… 30

2-8-3- من برتر یا فراخود ……………………………………………………………………………………………….30

2-9 – نظریه ویژگی های شخصیتی از نظر فروید…………………………………………………………………. 31

2-10 – مراحل رشد روانی – جنسی از نظر فروید………………………………………………………………… 31

2-10-1 – مرحله دهانی…………………………………………………………………………………………………… 31

2-10-2 – مرحله مقعدی…………………………………………………………………………………………………. 32

2-10-3 – مرحله آلتی ……………………………………………………………………………………………………..32

2-10-4 – مرحله نهفتگی…………………………………………………………………………………………………. 33

2-10-5- مرحله تناسلی …………………………………………………………………………………………………. 33

2-11- نظریه ی تحلیلی یونگ ……………………………………………………………………………………….  33

2-12- ساختار شخصیت از نظریه یونگ…………………………………………………………………………… 34

2-12-1- من یا خود………………………………………………………………………………………………………. 34

2-12-2- ناهشیار فردی………………………………………………………………………………………………….. 34

2-12-3- نا هشیار جمعی……………………………………………………………………………………………….. 34

2-12-4- صورت های ازلی یا کهن الگو……………………………………………………………………………..34

2-12-4-1- پرسونا یا نقاب……………………………………………………………………………………………….35

2-12-4-2- سایه……………………………………………………………………………………………………………. 36

2-12-4-3- آنیما و آینموس……………………………………………………………………………………………. 36

2-12-4-4- خود…………………………………………………………………………………………………………….36

2-13- سنخ های شخصیت در نظریه یونگ…………………………………………………………………………..37

2-13-1-  برونگرای متفکر……………………………………………………………………………………………..  37

2-13-2-  برونگرای احساسی…………………………………………………………………………………………. 38

2-13-3- برونگرای حسی…………………………………………………………………………………………………38

2-13-4-  برونگرای شهودی………………………………………………………………………………………….  38

2-13-5- درونگرای متفکر………………………………………………………………………………………………..38

2-13-6- درونگرای احساسی…………………………………………………………………………………………….38

2-13-7- درونگرای حسی………………………………………………………………………………………………..38

2-13-8- درونگرای شهودی……………………………………………………………………………………………..39

2-14- دیدگاه آیزنگ در زمینه شخصیت……………………………………………………………………………..40

2-15- روش تحقیق آیزنگ در زمینه شخصیت……………………………………………………………………..40

2-16- دیدگاه آدلر در مورد شخصیت…………………………………………………………………………………43

2-17- نظریه آلفود آدلر…………………………………………………………………………………………………….44

2-18- اصول عمده نظریه آدلر……………………………………………………………………………………………44

2-19- نظر آدلر در مورد شکل گیری شخصیت…………………………………………………………………..  45  

2-20- تیپ های شخصیتی در مورد آلپورت………………………………………………………………………….46

2-20-1- صفات اعظم……………………………………………………………………………………………………..47

2-20-2- صفات مرکزی…………………………………………………………………………………………………..47

2-20-3- صفات ثانوی…………………………………………………………………………………………………….47

2-21- رویکرد آلپورت به شخصیت…………………………………………………………………………………..47

2-22- ساختار شخصیت از نظر آلپورت………………………………………………………………………………48

2-23- ویژگی های شخصیتی در نظریه گوردون آلپورت………………………………………………………..49

2-23-1- ویژگی های اصلی………………………………………………………………………………………………49

2-23-2- ویژگی های مرکزی…………………………………………………………………………………………. 49

2-23-3- ویژگی های ثانوی……………………………………………………………………………………………..50

2-24- پخته شدن شخصیت از نظر آلپورت………………………………………………………………………….50

2-25- تیپ های شخصیتی………………………………………………………………………………………………..51

2-25-1- طبقه بندی کرچمر…………………………………………………………………………………………….52

2-25-1-1- طبقه پیک نیک………………………………………………………………………………………………52

2-25-1-2- طبقه لپتوزوم………………………………………………………………………………………………  52

2-25-1-3- طبقه سنخ پهلوانی………………………………………………………………………………………….53

2-25-2- طبقه بندی شلدن………………………………………………………………………………………………53

2-25-2-1- اندومورفی…………………………………………………………………………………………………….54

2-25-2-2- موزومورفی……………………………………………………………………………………………………54

2-25-2-3- اکتومورفی…………………………………………………………………………………………………….54

2-26- پیشرفت تحصیلی…………………………………………………………………………………………………. 55

2-27- عوامل موثر بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان……………………………………………………………55

22-28- تجربه معلمان…………………………………………………………………………………………………….. 61

2-29- مهارت معلم………………………………………………………………………………………………………… 61

2-30-  نگرش معلم………………………………………………………………………………………………………… 61

2-31- اهمیت و ضرورت دوره ی ابتدایی…………………………………………………………………………….62

2-32- ویژگی دانش آموزان دوره ی ابتدایی…………………………………………………………………………63

2-33-  ویژگی های معلم در دوره ابتدایی………………………………………………………………………….. 67

2-33-1- ویژگی های شخصی معلم…………………………………………………………………………………….68

2-33-2- ویژگی های حرفه ای و فنی معلم………………………………………………………………………….69

2-33-3- مهارت در برقراری روابط و مناسبات شخصی…………………………………………………………70

2-33-  پیشینه های تحقیق………………………………………………………………………………………………   72

2-34- خلاصه مطالعات انجام گرفته در فصل 2…………………………………………………………………….78

فصل سوم:روش پژوهش………………………………………………………………………………………………….. 80

3-1- مقدمه……………………………………………………………………………………………………………………. 81

3-2- روش پژوهش ……………………………………………………………………………………………………….. 81

3-3- جامعه آماری ………………………………………………………………………………………………………… 81

3-4- روش نمونه گیری…………………………………………………………………………………………………… 81

3-5- روش ها و ابزار گردآوری اطلاعات…………………………………………………………………………… 82

3-6- مدارک و اسناد……………………………………………………………………………………………………….. 82

3-7- روایی……………………………………………………………… . ………………………………………….. …   83

3-8- پایایی پرسشنامه……………………………………………………………………………………………………….83

3-9- نحوه نمره گذاری……………………………………………………………………………………………………..83

3-10- روش های آماری برای تحلیل داده ها………………………………………………………………………..84

فصل چهارم:تجزیه و تحلیل داده هاویافته های تحقیق………………………………………………………….. .85

4-1- مقدمه……………………………………………………………………………………………………………………..86

4-2- بخش اول:تجزیه و تحلیل توصیفی…………………………………………………………………………….. 87

4-2-1- وضعیت تاهل…………………………………………………………………………………………………….. 87

4-2-2- سابقه………………………………………………………………………………………………………………….88

4-2-3- تحصیلات…………………………………………………………………………………………………………. 89

4-2-4- جنسیت…………………………………………………………………………………………………………….. 90

4-2-5- سن……………………………………………………………………………………………………………………91

4-3- بخش دوم: آزمون فرضیه ها……………………………………………………………………………………… 92

فرضیه اول……………………………………………………………………………………………………………………… 92

فرضیه دوم……………………………………………………………………………………………………………………….93

فرضیه سوم…………………………………………………………………………………………………………………….. 94

فرضیه چهارم………………………………………………………………………………………………………………….. 95

فصل پنجم:خلاصه و  نتیجه گیری………………………………………………………………………………………..96     

5-1- خلاصه تحقیق………………………………………………………………………………………………………… 97

5-2- نتایج تحقیق…………………………………………………………………………………………………………….97

5-3- پیشنهادهای تحقیق…………………………………………………………………………………………………. 99

5-4- محدودیت های تحقیق…………………………………………………………………………………………….100

 فهرست منابع  و ماخذ……………………………………………………………………………………………………..102

ضمائم…………………………………………………………………………………………………………………………..106

فهرست جداول

عنوان صفحه

جدول شماره 2-1- ویژگی افراد برونگرا و درونگرا …………………………………………………………..  39

جدول 4-1- فراوانی وضعیت تاهل معلمان پایه پنجم ابتدایی شهر میاندوآب…………………………..  87

جدول4-2- فراوانی وضعیت سابقه معلمان پایه پنجم ابتدایی شهر میاندوآب………………………………88

جدول 4-3 – فراوانی بر حسب تحصیلات …………………………………………………………………………. 89

جدول 4-4- فراوانی بر حسب جنسیت………………………………………………………………………………. 90

 

جدول 4-5- فراوانی بر حسب سن …………………………………………………………………………………… 91

جدول 4-6- آزمون پیرسون برای فرضیه اول ………………………………………………………………………. 92

جدول 4-7- جدول توافقی برای آزمون فرضیه دوم …………………………………………………………….. 93

جدول 4-8- آزمون کای دو برای آزمون فرضیه دوم…………………………………………………………….. 93

جدول 4-9- آزمون کرامر-فی برای آزمون فرضیه دوم………………………………………………………….. 93

جدول 4-10- آزمون همبستگی پیرسون برای فرضیه سوم …………………………………………………….. 94

جدول 4 -11- آزمون همبستگی اسپیرمن برای فرضیه چهارم ………………………………………………… 95

فهرست نمودار ها

عنوان  

نمودار4-1- نمودار وضعیت تاهل ……………………………………………………………………………………. 87

 

نمودار4-2- نمودار وضعیت سابقه……………………………………………………………………………………. 88

 

نمودار 4-3 – نمودار بر حسب تحصیلات …………………………………………………………………………  89

 

نمودار 4-4- نمودار بر حسب جنسیت……………………………………………………………………………….. 90

 

نمودار 4-5- نمودار بر حسب سن…………………………………………………………………………………….. 91

– مقدمه:

یکی از سازمانهای مهم موثر در جهان امروز و آینده، سازمان آموزش و پرورش است. سازمانی که الگوی کلیه نهادها، موسسات وسازمانهای رسمی وغیر رسمی جامعه است. وظایف اساسی همچون انتقال فرهنگ وشکوفاسازی آن پرورش فرد وتربیت نیروی انسانی ماهر ومتخصص را برعهده دارد در واقع”موضوع اساسی و محور اصلی این سازمان «انسان» است و مهمترین و دشوارترین مسأله مترتب به انسان تعلیم و تربیت اوست” (شکوهی،1373).

در دنیای پیچیده و پیشرفت امروزی برای تربیت نیروی متخصص و کارآزموده، باید به نظام تعلیم و تربیت تکیه کرد، برای نیل به این اهداف بزرگ غیر از مدرسه هیچ وسیله مؤثری در اختیار نیست. معلم و دانش آموز در مجموعه ای به نام مدرسه گرد هم آمده و مکان مقدسی را به وجود می آورند که محل تعلیم و تربیت آینده سازان جامعه می باشند. اهمیت دادن به این نهاد مقدس، ارزش نهادن به آینده جامعه است. اعتلا و سربلندی هر جامعه منوط به ترقی و اعتلا نهاد آموزش وپرورش آن جامعه است و معلمان رکن اساسی این نهاد محسوب می شوند.به همین دلیل همه جوامع به معلمانی با انگیزه ، علاقه مند ، فعال و آگاه نیاز دارند تا بتوانند نوباوگان خود را به نحوی شایسته پرورش داده و برای آینده ای بهتر مجهز سازند(همان منبع).

به عبارت دیگر مهمترین وسیله رسیدن به جامعه ایده آل و هدف های آموزش و پرورش؛ معلم دانا و تواناست، به عنوان مثال در ایران و روم باستان، بزرگان در انتخاب معلم لایق و پاکدامن از نجیب زادگان و اشخاص با استعداد توجه زیادی داشته وسعی می کردند پاکدامن ترین اشخاص را مامورآموزش و پرورش فرزندان خود کنند، زیرا که به نقش معلم و تعلیمات او در سازندگی انسانها و ایجاد تغییرات در آنان واقف بودند. به این ترتیب اهمیت مقام معلم و تاثیر او در پیشرفت انسانها نقش اساسی داشته است.هر ملتی که دارای معلمان شایسته و مجرب باشد، بهتر می تواند هدف های مورد نظر خود را از طریق مراکز آموزشی تامین کند. بنابراین باید در انتخاب و تربیت معلم نهایت دقت را کرد تا در اجرای برنامه های آموزش و پرورش به طور صحیح و مطلوب عملی شود(تقی پور ظهیری،1384).

معلم خوب و اثربخش، به طور مسلّم علاوه بر بهره مندی از دانش ومعلومات عمومی و تخصصی ومهارت کافی دربرقراری روابط سالم بین شاگرد ومعلم باید دارای تجربه علمی وعملی و همچنین خصایص شخصیتی مناسب باشد. تا در مجموع کارایی و اثر بخشی فعالیت های او تضمین شود. به عقیده بسیاری از پژوهشگران آموزشی بین کارآمدی معلمان و داشتن رفتار مناسب با دانش آموزان و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان رابطه معنادار وجود دارد(همان منبع).

همچنانکه اشاره گردید در فرآیند تدریس،تنها عامل موثرتجارب ودیدگاههای علمی معلم نیست؛ بلکه کل شخصیت اوست که در ایجاد شرایط یادگیری و تغییر و تحول شاگرد تاثیر گذار است؛ معلمان عواملی هستند که به انحاء مختلف در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان تاثیر دارند.امروزه نقش واهمیت شخصیتی معلمان در پرورش استعدادها و توانایهای کودکان امری شناخته شده است.بسیاری ازروانشناسان معتقدند که معلمان فرهیخته در انتقال ویادگیری مفاهیم وگسترش توانایهای ذهنی کودکان سهم به سزایی ایفا می کنند. بدیهی است فرایند یادگیری شاگردان توسط معلمان به بهترین شکل خود زمانی صورت می گیرد که معلمان ازسلامت روانی وابعاد مختلف شخصیتی وعزت نفس بالایی برخوردار باشند(صافی،1390).

بنابراین باید دست اندرکاران نظام تربیت به این نکته توجه داشته باشند؛ شناخت معلم، ویژگیها، توانائیها، استعدادهای او و همچنین تحقیق در ارتباط با دیگر ویژگیهای تاثیرگذار معلم در فرآیند آموزش امری ضروری است.ازجمله این موارد ویژگیهای شخصیتی اوست که می تواند در نحوه تعامل و ارتباط او با شاگردان، والدین و دیگر دست اندرکاران تربیت و همچنین در اعمال فرآیند یاد دهی و یادگیری او تاثیر گذار باشد.

 

برای دانلود متن کامل پایان نامه کلیک کنید






نوشته شده توسط محمد در ساعت 15:19

سه شنبه 1 تير 1395

پایان نامه بررسی رابطه ادراک معلمان ابتدائی ازغنی سازی شغلی باانگیزش شغلی آنان(مطالعه موردی:مدارس اب

دانشگاه آزاد اسلامی

واحدعلوم تحقیقات زنجان

پایان نامه کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی(M.A)

 

عنوان :

بررسی رابطه ادراک معلمان ابتدائی ازغنی سازی شغلی باانگیزش شغلی آنان(مطالعه موردی:مدارس ابتدائی شهرستان شهریار)

 

استاد راهنما :

جناب آقای دکترمحمدرضاکرمی پور

 

استاد مشاور :

جناب آقای دکتررسول داودی

 

 

سال تحصیلی 91-1390

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود

(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)

تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :

(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)

فهرست مطالب

صفحه

چکیده………………………………………………………………………………………………………………………………1

فصل اول:کلیات پژوهش مقدمه………………………………………………………………………………………………………………………………..4

بیان مسئله………………………………………………………………………………………………………………………….4

اهمیت وضرورت پژوهش……………………………………………………………………………………………………6

اهداف پژوهش……………………………………………………………………………………………………………………7

سوالات پژوهش………………………………………………………………………………………………………………….8

تعریف مفاهیم واصطلاحات پژوهش………………………………………………………………………………………………………………………………8

فصل دوم:ادبیات وپیشینه تحقیق

مقدمه……………………………………………………………………………………………………………………………….12

مبانی نظری پژوهش

ادبیات وپیشینه تحقیق…………………………………………………………………………………………………………12

غنی سازی شغل………………………………………………………………………………………………………………..14

ابعادغنی سازی شغل………………………………………………………………………………………………………….15

چگونه غنی سازی شغل موثراست؟……………………………………………………………………………………..15

آیااجرای طرح غنی سازی شغل درسطح موثراست یانه؟…………………………………………………………16

رضایت شغلی…………………………………………………………………………………………………………………..17

توانمندسازی…………………………………………………………………………………………………………………….20

انگیزش یاانگیزه وبرانگیزنده ها…………………………………………………………………………………………..23

نظریه های انگیزش……………………………………………………………………………………………………………25

نظریه انگیزش وبهداشت روانی…………………………………………………………………………………………..26

بررسی عوامل موثربرانگیزش ورضایت شغلی کارکنان درسازمانها……………………………………………28

تئوریهای انگیزشی…………………………………………………………………………………………………………….30

عوامل راضی کننده یاانگیزشی…………………………………………………………………………………………….30

عوامل بهداشتی یاعدم رضایت……………………………………………………………………………………………31

………………………………………………………………………………………………………………………..31Yوxنظریه

رفع احساس نابرابری………………………………………………………………………………………………………..32

تئوری انتظار…………………………………………………………………………………………………………………….32

تئوری تقویت رفتار…………………………………………………………………………………………………………..33

طرحهای انگیزش سازمانی…………………………………………………………………………………………………33

تعریف رضایت شغلی ازنظرانگیزش……………………………………………………………………………………34

عوامل موثرومرتبط بارضایت شغلی……………………………………………………………………………………..35

پیشینه های پژوهش

الف)پیشینه داخلی…………………………………………………………………………………………………………….38

ب)پیشینه خارجی……………………………………………………………………………………………………………..39

فصل سوم:فرایندپژوهش

مقدمه………………………………………………………………………………………………………………………………42

روش پژوهش…………………………………………………………………………………………………………………..42

جامعه آماری…………………………………………………………………………………………………………………….42

نمونه هاوروش نمونه گیری………………………………………………………………………………………………..43

ابزاروروش جمع آوری اطلاعات ……………………………………………………………………………………….43

چگونگی تعیین روایی وپایایی ابزارپژوهش…………………………………………………………………………..44

روش تجزیه وتحلیل داده ها……………………………………………………………………………………………….44

فصل چهارم:تجزیه وتحلیل آماری

مقدمه………………………………………………………………………………………………………………………………46

توصیف داده ها…………………………………………………………………………………………………………………46

تحلیل استنباطی نتایج بدست آمده درچارچوب سوالهای تحقیق………………………………………………51

فصل پنجم:نتیجه گیری وپیشنهادات

مقدمه………………………………………………………………………………………………………………………………66

نتایج حاصل ازآزمون سوالات…………………………………………………………………………………………….66

نتیجه کلی تحقیق………………………………………………………………………………………………………………70

پیشنهادهای پژوهش………………………………………………………………………………………………………….70

پیشنهادات جهت تحقیقات آتی…………………………………………………………………………………………..70

موانع ومحدودیتهای تحقیق………………………………………………………………………………………………..71

فهرست منابع……………………………………………………………………………………………………………………

فهرست صفحه

جدول 3-3توزیع جامعه آماری پژوهش……………………………………………………………………………….42

جدول 3-4توزیع حجم نمونه آماری پژوهش……………………………………………………………………….43

جدول 4-1توزیع فراوانی ودرصدنمونه آماری به تفکیک جنسیت……………………………………………46

جدول 4-2توزیع فراوانی ودرصدفراوانی نمونه آماری موردنظربه تفکیک سن…………………………..47

جدول 4-3توزیع فراوانی ودرصدفراوانی نمونه آماری به تفکیک سابقه خدمت…………………………48

جدول 4-4میانگین وانحراف معیارمولفه های انگیزش شغلی…………………………………………………..49

جدول4-5توزیع فراوانی ودرصدمعلمان به تفکیک سطوح انگیزش شغلی…………………………………50

جدول 4-6میانگین وانحراف معیارمولفه های غنی سازی شغلی………………………………………………51

جدول 4-7: میانگین و انحراف معیار غنی سازی شغلی…………………………………………………………….52

جدول4–8: نتایج آزمونt – testشاخص غنی سازی شغلی……………………………………………………52

جدول 4-9: میانگین و انحراف معیار انگیزه شغلی……………………………………………………………………53

جدول4–10 : نتایج آزمونt – testشاخص انگیزه شغلی………………………………………………………53

جدول 4-11 ضریب همبستگی بین نحوه  ادراک معلمان ابتدایی شهرستان شهریار و  غنی سازی شغلی………………………………………………………………………………………………………………………………….54

جدول 4-12مقایسه رتبه میانگین ادراک معلمان زن و مرد از غنی سازی شغلی…………………………….55

جدول4-13 : نتایج آزمون یو من ویتنی…………………………………………………………………………………..55

جدول4-14 شاخصهای آماری نمره غنی سازی شغلی افرادبه تفکیک سابقه خدمت……………………..56

جدول4-15 آزمون  تحلیل واریانس یکراهه نمره غنی سازی شغلی افرادبه تفکیک سابقه خدمت………………………………………………………………………………………………………………………………..56

جدول4-16 شاخصهای آماری نمره غنی سازی شغلی افرادبه تفکیک سن…………………………………..57

جدول4-17 آزمون  تحلیل واریانس یکراهه نمره غنی سازی شغلی افرادبه تفکیک سن………………..57

جدول 4-18آزمون تعقیبی توکی  برای تفاوت  میانگین نمره غنی سازی شغلی براساس سن…………58

جدول 4-19مقایسه رتبه میانگین انگیزه شغلی معلمانزن و مرد………………………………………………..59

جدول4-20- آزمون یو من ویتنی…………………………………………………………………………………………..59

جدول 4-21 شاخصهای آماری نمره انگیزش افرادبه تفکیک سابقه خدمت………………………………….60

جدول4-22آزمون  تحلیل واریانس یکراهه نمره انگیزش افرادبه تفکیک سابقه خدمت………………….60

جدول 4-23آزمون تعقیبی توکی  برای تفاوت  میانگین نمره انگیزش براساس سابقه خدمت…………61

جدول4-24شاخصهای آماری نمره انگیزش افرادبه تفکیک سن…………………………………………………62

جدول4-25آزمون  تحلیل واریانس یکراهه نمره انگیزش افرادبه تفکیک سن……………………………….62

جدول 4-26آزمون تعقیبی توکی  برای تفاوت  میانگین نمره انگیزش در بین گروهها ی سنی………..63

 

فهرست نمودارها

نمودار2-4ویژگیهای شغل غنی شده ازدیدگاه هرزبرگ……………………………………………………………..15

نمودار2-5-روندنحوه تضعیف روحیه عملکردتوسط مشاغل غنی نشده………………………………………16

نمودار2-7-رابطه بین ابعادشغلی باحالات روانی وپیامدهای شخصی وکاری………………………………..18

نمودار2-8-مدل مفهومی غنی سازی شغلی ورضایت شغلی……………………………………………………..20

نمودار2-9وضعیت برانگیزاننده……………………………………………………………………………………………..25

شکل2-10چگونگی  شکل گیری  رفتار………………………………………………………………………………….26

نمودار2-11-سلسله مراتب نیازهای انسانی……………………………………………………………………………..27

نمودار4-1توزیع فراوانی نمونه آماری به تفکیک جنسیت………………………………………………………….46

نمودار4-2توزیع فراوانی نمونه آماری به تفکیک سن………………………………………………………………..47

نمودار4-3توزیع فراوانی نمونه آماری به تفکیک سابقه خدمت…………………………………………………..48

نمودار4-4توزیع درصدی معلمان به تفکیک سطوح انگیزش شغلی…………………………………………….50

چکیده پژوهش

پژوهش حاضر تحت عنوان«بررسی رابطه ادراک معلمان ابتدائی از غنی سازی شغلی با انگیزش شغلی آنان»(مطالعه موردی:مدارس ابتدائی شهرستان شهریار) انجام  شده است.هدف  اصلی  پژوهش آن است که ببینیم درک معلمان از غنی سازی شغلی چیست و آیا رابطه ای بین غنی سازی شغلی با انگیزش شغلی آنان وجود دارد.

جامعه آماری  این پژوهش شامل کلیه معلمان  شاغل در مدارس ابتدائی شهرستان شهریار است  که تعداد آنها1275 نفر است که تعداد زنان  935 نفر و تعداد مردان340 نفر می باشد.

در این پژوهش  با توجه به این که جامعه  مورد  نظر  مشخص و  محدود می باشد ، برآورد  حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان  انجام  گرفته  است . حجم  نمونه حاضر302  نفر در نظر گرفته شده است. و  برحسب  تناسب  79  نفر مرد و223  نفر زن  انتخاب شده اند.

ابزار گردآوری  اطلاعات  دو پرسشنامه استاندارد شده می باشد. یکی  پرسشنامه  غنی سازی  شغلی پورابراهیمی و دیگری  پرسشنامه  انگیزش شغلی هرزبرگ  می باشد. روایی  پرسشنامه ها بوسیله صاحب نظران در زمینه ی مورد پژوهش  بخصوص اساتید راهنما و مشاور مورد تایید قرار گرفت. همچنین  جهت  بررسی  پایایی  پرسشنامه  از روش ضریب  آلفا(موسوم  به آلفای کرونباخ) استفاده شده است، بدین منظور تعداد30 پرسشنامه بطور تصادفی  بین  نمونه ها توزیع شد که اعتبار بدست آمده پرسشنامه غنی سازی  شغلی  برابر 81/0و پرسشنامه انگیزش  شغلی  89/0 تعیین گردید. در این پژوهش  برای  تجزیه  و تحلیل یافته ها از روش آمار توصیفی و استنباطی استفاده  شده  و نتایج زیر بدست  آمده است:

1- ادراک  معلمان  ابتدائی شهرستان  شهریار از غنی سازی  شغلی  بالاتر از حد انتظار می باشد.

2- انگیزه شغلی معلمان  ابتدائی  شهرستان  شهریار بالاتر از حد انتظار می باشد.

3- بین ادراک  از غنی سازی و انگیزه شغلی  معلمان  ابتدائی  شهرستان  شهریار رابطه مثبت وجود دارد.

4- از نظر متغیرهای  جمعیت  شناختی ادراک  معلمان  ابتدائی  شهرستان  شهریار از غنی سازی  شغلی  متفاوت  می باشد.

5- از نظر متغیرهای جمعیت  شناختی انگیزه شغلی معلمان  ابتدائی  شهرستان  شهریار  متفاوت     می باشد.

سپس در  قسمت  بعدی  فصل  پنجم  محدودیت ها و مشکلات  پژوهش و  سپس  پیشنهاد های مرتبط  با یافته های  پژوهش  ارائه  شده  است  .

کلمات کلیدی : غنی سازی  شغلی ، انگیزه شغلی ، معلمان مقطع ابتدائی

 

برای دانلود متن کامل پایان نامه کلیک کنید






نوشته شده توسط محمد در ساعت 15:16

سه شنبه 1 تير 1395

پایان نامه بررسی رابطه بین سبک رهبری مدیران آموزشی بابهداشت روانی دبیران دبیرستانهای

دانشگاه آزاداسلامی

   واحد علوم و تحقیقات هرمزگان

 

پایان نامه برای اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته مدیریت آموزشی (M.A)

 موضوع:

بررسی رابطه بین سبک رهبری مدیران آموزشی بابهداشت روانی دبیران دبیرستانهای

                       دولتی شهرستان میناب                      

استاد راهنما:

دکتر علی اکبرشیخی فینی

  استاد مشاور :

دکتر علی علیزاده

                                                               

سال تحصیلی :93-1392

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود

(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)

تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :

(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)

فهرست مطالب

عنوان                                                                                                     صفحه

چکیده………………………………………………………………………………………………………………. 1

فصل اول:کلیات پژوهش

مقدمه……………………………………………………………………………………………………………….. 3

بیان مسئله…………………………………………………………………………………………………………. 4

اهمیت وضرورت پژوهش ……………………………………………………………………………………. 6

اهداف پژوهش ………………………………………………………………………………………………….. 7

سوالهای پژوهش…………………………………………………………………………………………………. 7

قلمروزمانی ومکانی پژوهش …………………………………………………………………………………. 8

فصل دوم: ادبیات وپیشینه پژوهش 

مقدمه……………………………………………………………………………………………………………….. 10

بخش اول: سبک رهبری……………………………………………………………………………………….. 10

تعریف……………………………………………………………………………………………………………… 10

نظریه های رهبری ………………………………………………………………………………………………. 11

الف)تئوریهای شخصیتی……………………………………………………………………………………….. 12

ب)تئوریهای رفتاری …………………………………………………………………………………………… 12

1-مطالعات رهبری دردانشگاه آیووا ……………………………………………………………………….. 12

2-تحقیقات دانشگاه اوهایو   ………………………………………………………………………………… 13

3-تحقیقات دانشگاه میشیگان ……………………………………………………………………………….. 14

4-شبکه مدیریت ……………………………………………………………………………………………….. 15

5-تحقیقات اسکاندیناوی …………………………………………………………………………………….. 16

ج)تئوریهای اقتضایی……………………………………………………………………………………………. 17

1-نظریه رهبری وضعیتی یااقتضایی فیدلر…………………………………………………………………. 17

2-تئوری موقعیتی هرسی وبلانچارد ……………………………………………………………………….. 19

3-تئوری مسیر- هدف…………………………………………………………………………………………. 21

4- الگوی مشارکتی……………………………………………………………………………………………… 22

د)دیدگاه های جدید رهبری ………………………………………………………………………………….. 23

1-تئوری اسنادی رهبر………………………………………………………………………………………….. 23

2-تئوری رهبری فره مند………………………………………………………………………………………. 24

3-تئوری رهبران عملگرا ……………………………………………………………………………………… 25

تحلیلی برنظریه های رهبری…………………………………………………………………………………… 26

رهبری درمدیریت……………………………………………………………………………………………….. 27

تفاوت مدیریت ورهبری……………………………………………………………………………………….. 28

مؤلفه ها……………………………………………………………………………………………………………. 29

1-سبک رهبری تحولگر……………………………………………………………………………………….. 29

2-سبک رهبری مراوده ای(تعاملی)…………………………………………………………………………. 31

3-سبک رهبری آزادگرا………………………………………………………………………………………… 32

رهبری درمدیریت اسلامی ……………………………………………………………………………………. 33

بخش دوم:بهداشت روانی …………………………………………………………………………………….. 34

تعریف …………………………………………………………………………………………………………….. 35

نظریه ها……………………………………………………………………………………………………………. 36

1-نظریه پاولف………………………………………………………………………………………………….. 36

2-نظریه مازلو……………………………………………………………………………………………………. 36

3-نظریه اسکینر………………………………………………………………………………………………….. 37

4-نظریه فروید ………………………………………………………………………………………………… 37

5-نظریه یونگ………………………………………………………………………………………………….. 38

6-نظریه موری…………………………………………………………………………………………………… 39

7-نظریه آدلر……………………………………………………………………………………………………… 39

8-نظریه فروم……………………………………………………………………………………………………. 40

9-نظریه اریکسون……………………………………………………………………………………………….. 40

10-نظریه هری استاک سالیوان……………………………………………………………………………….. 40

11-نظریه گوردون آلپورت ………………………………………………………………………………….. 41

12-نظریه جورج کلی…………………………………………………………………………………………. 42

13-نظریه آلبرت الیس ………………………………………………………………………………………… 43

14-الگوی پزشکی وروان پزشکی…………………………………………………………………………… 44

15-الگوی رفتارگرایی…………………………………………………………………………………………. 45

16-الگوی انسان گرایی……………………………………………………………………………………….. 45

تاریخچه بهداشت روانی ………………………………………………………………………………………. 46

عوامل موثردراختلال بهداشت روانی…………………………………………………………………………. 47

پیشگیری ازبیماریهای روانی ………………………………………………………………………………….. 47

مؤلفه ها  ………………………………………………………………………………………………………….. 50

1-فرسودگی شغلی……………………………………………………………………………………………… 50

2-اضطراب واسترس…………………………………………………………………………………………… 51

3-وضعیت آب وهوا………………………………………………………………………………………….. 52

بهداشت روانی ازدیدگاه اسلام………………………………………………………………………………… 53

نشانه های سلامت روانی ازمنظرقرآن……………………………………………………………………….. 54

بخش سوم:پیشینه………………………………………………………………………………………………… 56

تحقیقات داخلی………………………………………………………………………………………………….. 56

تحقیقات خارجی………………………………………………………………………………………………… 59

فصل سوم:روش واجرای پژوهش……………………………………………………………………………. 62

مقدمه ………………………………………………………………………………………………………………. 62

روش پژوهش……………………………………………………………………………………………………. 63

جامعه آماری………………………………………………………………………………………………………. 63

نمونه آماری وروش نمونه گیری……………………………………………………………………………… 63

ابزارگردآوری اطلاعات…………………………………………………………………………………………. 63

روش آماری………………………………………………………………………………………………………. 65

فصل چهارم:تجزیه وتحلیل آماری پژوهش  

مقدمه………………………………………………………………………………………………………………. 67

آمارتوصیفی……………………………………………………………………………………………………….. 67

بررسی فرضیه ها…………………………………………………………………………………………………. 74

فصل پنجم: بحث ونتیجه گیری

یافته های پژوهش……………………………………………………………………………………………….. 78

بحث ونتیجه گیری………………………………………………………………………………………………. 78

محدودیتهای پژوهش…………………………………………………………………………………………… 79

پیشنهادهای پژوهشی……………………………………………………………………………………………. 79

پیشنهادهای کاربردی……………………………………………………………………………………………. 79

منابع

منابع فارسی………………………………………………………………………………………………………. 81

منافع غیر فارسی…………………………………………………………………………………………………. 85

چکیده انگلیسی…………………………………………………………………………………………………… 90

فهرست جدول

صفحه

جدول(2-1)دستاوردهای الگوی فیدلر……………………………………………………………………… 19

جدول(2-2)مهمترین تفاوتهای رهبرومدیر………………………………………………………………… 29

جدول(3-1)اطلاعات پرسشنامه ها………………………………………………………………………….. 65

جدول(4-1)توزیع فراوانی برحسب جنسیت…………………………………………………………….. 67

جدول(4-2)جدول آماری مربوط به سبک رهبری……………………………………………………….. 68

جدول(4-3)توزیع فراوانی برحسب سبک رهبری ……………………………………………………… 68

جدول(4-4)جدول آماری مربوط به بهداشت روان ومولفه های آن………………………………….. 69

جدول(4-5)توزیع فراوانی مولفه علایم جسمانی………………………………………………………… 69

جدول(4-6)توزیع فراوانی مولفه اضطراب………………………………………………………………… 70

جدول(4-7)توزیع فراوانی مولفه اختلال درکنش اجتماعی……………………………………………. 71

جدول(4-8)توزیع فراوانی مولفه افسردگی……………………………………………………………….. 72

جدول(4-9)توزیع فراوانی برحسب بهداشت روان دبیران…………………………………………….. 73

جدول(4-10)آزمون ضریب همبستگی پیرسون بین سبک رهبری تحولگراوبهداشت روان…….. 74

جدول(4-11)آزمون ضریب همبستگی پیرسون بین سبک رهبری مراوده ای وبهداشت روان…. 75

جدول(4-12)آزمون ضریب همبستگی پیرسون بین سبک رهبری آزادگراوبهدااشت روان……… 76

چکیده:

هدف ازپژوهش حاضرجهت بررسی رابطه بین سبک رهبری مدیران آموزشی بابهداشت روانی دبیران دبیرستانهای دولتی شهرستان میناب انجام شد.این پژوهش درتابستان ونیمسال اول سال تحصیلی 1392انجام شد.214نفرازدبیران دبیرستانهای دولتی درشهرستان میناب براساس روش نمونه گیری طبقه ای ازبین جامعه آماری 447نفری انتخاب شدند،وبه پرسشنامه های سبک رهبری چندعاملی MLQبرناردباس،وبهداشت روانی 28-GHQگلدبرگ،پاسخ دادند.روش این پژوهش توصیفی ازنوع همبستگی وپیمایشی می باشد.نتایج بااستفاده نرم افزار SPSSتجزیه وتحلیل شدند. نتایج به دست آمده از این پژوهش به شرح زیرمی باشد:7/90درصد از مدیران آموزشی دارای سبک رهبری مراوده ای می باشند.71 درصد ازدبیران دارای بهداشت روانی خوبی هستند.ضریب همبستگی پیرسون به دست آمده برای سبکهای رهبری تحولگرا،مراوده ای وآزادگرابه ترتیب 787/0، 003/0و 158/0بوده است.همچنین این پژوهش نشان داد که بین سبک رهبری مراوده ای بابهداشت روان دبیران رابطه معناداری وجود داردامابین سبکهای تحولگرا وآزادگرا بابهداشت روان دبیران رابطه معناداری وجود ندارد.

 

 

کلمات کلیدی:سبک رهبری مدیران،بهداشت روانی دبیران

 

برای دانلود متن کامل پایان نامه کلیک کنید






نوشته شده توسط محمد در ساعت 15:14

سه شنبه 1 تير 1395

پایان نامه بررسی رابطه بین مدل تعالی سازمانی (EFQM) و عملکرد آموزش و پرورش شهرستان جغتای

دانشگاه آزاد اسلامی

واحد بجنورد

پایان نامه کارشناسی ارشد رشته مدیریت آموزشی (M.A)

 

موضوع

بررسی رابطه بین مدل تعالی سازمانی (EFQM) و عملکرد آموزش و پرورش شهرستان جغتای

 

 

استاد راهنما

دکتر رؤیا افراسیابی

 

 

 

سال تحصیلی 93-1392

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود

(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)

تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :

(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)

 

فهرست مطالب

عنوان                                                                                                                                                                                         صفحه

چکیده…………………………………………………………………………………………………………………………. 1

فصل اول: کلیات تحقیق

1-1- مقدمه………………………………………………………………………………………………………………. 3

1-2- بیان مسئله………………………………………………………………………………………………………… 4

1-3- اهمیت و ضرورت تحقیق…………………………………………………………………………………….. 6

1-4- اهداف پژوهش………………………………………………………………………………………………….. 8

1-5- فرضیه ها…………………………………………………………………………………………………………. 9

1-6- متغیّرهای پژوهش………………………………………………………………………………………………. 9

1-7- تعاریف نظری………………………………………………………………………………………………….. 11

1-8- تعاریف عملیّاتی……………………………………………………………………………………………….. 13

فصل دوم: ادبیات و پیشینه ی تحقیق

2-1- مقدمه…………………………………………………………………………………………………………….. 16

2-2- تعریف تعالی سازمانی ایی اف کیو ام……………………………………………………………………… 19

2-3 -مزایای مدل تعالی سازمانی ایی اف کیو ام……………………………………………………………….. 20

2-4-تاریخچه مدل های تعالی سازمانی……………………………………………………………………………. 21

2-5- معیارهای نه گانه مدل تعالی سازمانی………………………………………………………………………. 23

2-6- توانمند سازها در مدل تعالی سازمانی ایی اف کیو ام…………………………………………………… 24

2-7- معیاری های نتایج در مدل ایی اف کیو ام……………………………………………………………….. 40

2-8- رهیافت های مختلف خود ارزیابی در مدل ایی اف کیو ام……………………………………………. 41

2-9- منطق رادار در چرخه خودارزیابی………………………………………………………………………….. 42

2-10- سطوح تعالی در کسب جایزه……………………………………………………………………………… 43

2-11- مدل تعالی سازمانی در ایران……………………………………………………………………………….. 44

2-12- تعریف ارزیابی عملکرد……………………………………………………………………………………. 45

2-13- تاریخچه ارزیابی عملکرد…………………………………………………………………………………… 46

2-14- انواع ارزیابی………………………………………………………………………………………………….. 46

2-15- اهداف ارزیابی عملکرد…………………………………………………………………………………….. 46

2-16-  اهمیت و ضرورت ارزیابی عملکرد…………………………………………………………………….. 47

2-17- ارزیابی عملکرد سازمان……………………………………………………………………………………. 48

2-18- روش‌ها و الگوهای ارزیابی عملکرد…………………………………………………………………….. 49

2-18-1- الگوی فرآیند تحلیل سلسله مراتبی………………………………………………………………. 49

2-18-2- نظام مدیریّت کیفیّت ایزو…………………………………………………………………………. 50

2-18-3- هرم عملکرد………………………………………………………………………………………….. 50

2-18-4- نظام کارت امتیازی متوازن………………………………………………………………………… 51

2-18-5- فرآیند کسب و کار………………………………………………………………………………… 52

2-18-6- چارچوب مدوری و استیپل………………………………………………………………………… 53

2-18-7- روش تحلیل ذی نفعان……………………………………………………………………………… 53

2-18-8- نظام مدیریّت بر مبنای هدف………………………………………………………………………. 54

2-18-9- نظام مدیریّت کیفیّت جامع………………………………………………………………………… 55

2-18-10- روش مالکوم بالدریج…………………………………………………………………………….. 55

2-18-11- مدل تعالی سازمانی ایی اف کیو ام…………………………………………………………….. 55

2-19- پیشینه تحقیق………………………………………………………………………………………………… 56

2-19-1- تحقیقات انجام شده در داخل کشور…………………………………………………………….. 56

2-19-2- تحقیقات انجام شده در خارج از کشور…………………………………………………………. 57

2-20- نتیجه گیری…………………………………………………………………………………………………… 59

2-21- مدل مفهومی تحقیق…………………………………………………………………………………………. 60

فصل سوم: روش تحقیق

3-1- مقدمه…………………………………………………………………………………………………………….. 63

3-2- روش انجام پژوهش…………………………………………………………………………………………… 63

3-3-جامعه  آماری……………………………………………………………………………………………………. 64

3-4- حجم نمونه………………………………………………………………………………………………………. 65

3-5- روش نمونه گیری…………………………………………………………………………………………….. 65

3-6- روش گردآوری اطّلاعات…………………………………………………………………………………… 66

3-7- روایی و پایایی پرسشنامه…………………………………………………………………………………….. 66

3-8-روش های آماری………………………………………………………………………………………………. 67

3-9- روش تجزیه و تحلیل…………………………………………………………………………………………. 68

 

فصل چهارم: تجزیه و تحلیل اطّلاعات

4-1- مقدمه…………………………………………………………………………………………………………….. 70

4-2 – توصیف و تجزیه و تحلیل داده ها (آمار توصیفی)……………………………………………………. 70

4-2-1- جنسیت………………………………………………………………………………………………….. 70

4-2-2 – تحصیلات………………………………………………………………………………………………. 72

4-2-3 – سابقه کار………………………………………………………………………………………………. 74

4-2-4 – پست سازمانی…………………………………………………………………………………………. 75

4-2-5 – رشته تحصیلی………………………………………………………………………………………….. 77

4-2-6- سن……………………………………………………………………………………………………….. 78

4-3 – آمار استنباطی…………………………………………………………………………………………………. 79

4-3-1- بررسی فرضیه اول…………………………………………………………………………………….. 79

4-3-1-1- بررسی نرمال بودن متغیّر  رهبری………………………………………………………….. 79

4-3-1-2- آزمون فرضیه فرعی اول……………………………………………………………………… 80

4-3-2- بررسی فرضیه دوم…………………………………………………………………………………….. 82

4-3-2-1- بررسی نرمال بودن متغیّر خطّ مشی و استراتژی…………………………………………. 82

4-3-2-2 – بررسی فرضیه فرعی دوم……………………………………………………………………. 82

4-3-3- بررسی فرضیه فرعی سوم…………………………………………………………………………….. 84

4-3-3-1- بررسی نرمال بودن متغیّر  کارکنان………………………………………………………… 84

4-3-3-2- بررسی فرضیه فرعی سوم…………………………………………………………………….. 85

4-3-4- بررسی فرضیه فرعی چهارم………………………………………………………………………….. 87

4-3-4-1- بررسی نرمال بودن متغیّر  شراکت ها و منابع……………………………………………. 87

4-3-4-2- بررسی فرضیه فرعی چهارم………………………………………………………………….. 87

4-3- 5- بررسی فرضیه فرعی پنجم…………………………………………………………………………… 89

4-3-5-1- بررسی نرمال بودن متغیّر  فرآیندها………………………………………………………… 89

4-3-5-2- بررسی فرضیه فرعی پنجم……………………………………………………………………. 90

4-3-6- بررسی فرضیه اصلی…………………………………………………………………………………… 91

4-3-6-1- بررسی نرمال بودن متغیّر مدل تعالی سازمان……………………………………………… 91

4-3-6-2- بررسی فرضیه اصلی…………………………………………………………………………… 91

فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات

5-1- مقدمه…………………………………………………………………………………………………………….. 96

5-2- نتایج……………………………………………………………………………………………………………… 96

-3-نتایج حاصل ازآزمون فرضیات تحقیق………………………………………………………………………… 97

5-3-1-  نتایج حاصل از آزمون فرضیه اصلی…………………………………………………………………… 97

5-3-2-نتایج حاصل از آزمون فرضیه فرعی اول……………………………………………………………….. 98

5-3-3-نتایج حاصل از آزمون فرضیه فرعی دوم……………………………………………………………… 100

5-3-4- نتایج حاصل از آزمون فرضیه فرعی سوم…………………………………………………………….. 101

5-3-5- نتایج حاصل از آزمون فرضیه فرعی چهارم………………………………………………………….. 101

5-3-6- نتایج حاصل از آزمون فرضیه فرعی پنجم……………………………………………………………. 102

5-4- نتیجه گیری نهایی……………………………………………………………………………………………. 103

5-5-پیشنهاد های تحقیق…………………………………………………………………………………………… 104

5-5-1-پیشنهادات کاربردی مبتنی برنتایج تحقیق……………………………………………………………. 104

5-5-2-پیشنهاداتی برای تحقیقات آتی………………………………………………………………………….. 106

پیوست………………………………………………………………………………………………………………….. 108

منابع فارسی…………………………………………………………………………………………………………….. 116

منابع انگلیسی………………………………………………………………………………………………………….. 122

چکیده انگلیسی……………………………………………………………………………………………………….. 125

فهرست اشکال

عنوان                                                                                                                                                                                         صفحه

شکل2-1- الگوی تعالی بنیاد مدیریّت  کیفیّت اروپا……………………………………………………………… 24

شکل2-2- (مدل مفهومی تحقیق)………………………………………………………………………………………. 61

فهرست جداول

عنوان                                                                                                                                                                                         صفحه

جدول1-1- مکاتب اصلی استراتژی……………………………………………………………………………………. 29

جدول2-2- راهنمای انتخاب روش ارزیابی………………………………………………………………………….. 42

جدول4-1-آماره های توصیفی مربوط به متغیّر جنسیت…………………………………………………………… 71

جدول4-2- آماره های توصیفی مربوط به متغیّرتحصیلات………………………………………………………… 72

جدول4-3- آمار های توصیفی مربوط به متغیّر  سابقه کار……………………………………………………….. 74

جدول4-4- آماره های توصیفی مربوط به متغیّر  پست سازمانی…………………………………………………. 76

جدول4-5- آماره های توصیفی مربوط به متغیّر رشته تحصیلی………………………………………………….. 77

جدول4- 6: آماره های توصیفی مربوط به سن………………………………………………………………………. 78

جدول4-7- آزمون کلموگروف اسمیرنف یک نمونه‌ای برای نمرات متغیّر  رهبری………………………… 80

جدول4-8- جدول توصیفی مربوط به متغیّر  رهبری……………………………………………………………….. 80

جدول4-9- نتایج آزمون زوج-نمونه ای………………………………………………………………………………. 81

جدول4-10- میزان همبستگی بین متغیّرها…………………………………………………………………………… 81

جدول4-11- بررسی رابطه خطی بین متغیّر ها………………………………………………………………………. 81

جدول4-12- آزمون کلموگروف اسمیرنف یک نمونه‌ای برای نمرات متغیّر  خطّ مشی و استراتژی……. 82

جدول4-13- آزمون یک نمونه ای فرضیه دوم……………………………………………………………………… 83

جدول4-14- میزان همبستگی بین متغیّرها…………………………………………………………………………… 83

جدول4-15- بررسی رابطه خطی بین متغیّر ها………………………………………………………………………. 84

جدول4-16- آزمون کلموگروف اسمیرنف یک نمونه‌ای برای نمرات متغیّر  کارکنان……………………. 85

جدول4-17- آزمون یک نمونه ای فرضیه سوم…………………………………………………………………….. 86

جدول4-18- میزان همبستگی بین متغیّرها…………………………………………………………………………… 86

جدول4-19- بررسی رابطه خطی بین متغیّرها………………………………………………………………………… 86

جدول4-20- آزمون کلموگروف اسمیرنف یک نمونه‌ای برای نمرات متغیّر  شراکتها ومنابع……………. 87

جدول4-21- آزمون یک نمونه ای فرضیه چهارم………………………………………………………………….. 88

جدول4-22- میزان همبستگی بین متغیّرها…………………………………………………………………………… 88

جدول4-23- بررسی رابطه خطی بین متغیّر ها………………………………………………………………………. 89

جدول4-24- آزمون کلموگروف اسمیرنف یک نمونه‌ای برای نمرات متغیّر  فرآیندها……………………. 90

جدول4-25- آزمون یک نمونه ای فرضیه پنجم…………………………………………………………………….. 91

جدول4-26- میزان همبستگی بین متغیّرها…………………………………………………………………………… 91

جدول4-27- بررسی رابطه خطی بین متغیّرها………………………………………………………………………… 91

جدول4-28- آزمون کلموگروف اسمیرنف یک نمونه‌ای برای نمرات متغیّر  مدل تعالی سازمان………… 92

جدول4-29- آزمون یک نمونه ای فرضیه اصلی……………………………………………………………………. 93

جدول4-30- میزان همبستگی بین متغیّرها…………………………………………………………………………… 93

جدول4-31- بررسی رابطه خطی بین متغیّرها………………………………………………………………………… 94

جدول 5-1- نتایج حاصل از آزمون همبستگی پیرسون برای فرضیه ی اصلی………………………………… 98

جدول 5-2- نتایج حاصل از آزمون همبستگی پیرسون برای فرضیه ی اول…………………………………… 99

جدول 5-3- نتایج حاصل از آزمون همبستگی پیرسون برای فرضیه ی دوم…………………………………. 100

جدول 5-4- نتایج حاصل از آزمون همبستگی پیرسون برای فرضیه ی سوم…………………………………. 101

جدول 5-5- پنتایج حاصل از آزمون همبستگی پیرسون برای فرضیه ی چهارم…………………………….. 102

جدول 5-6-نتایج حاصل از آزمون همبستگی پیرسون برای فرضیه ی پنجم…………………………………. 102

فهرست نمودارها

عنوان                                                                                                                                                                                         صفحه

نمودار 2-1- (گلاک و همکاران1980)……………………………………………………………………………. 28

نمودار4-1- نمودار میله ای فراوانی جنسیت پاسخ دهندگان……………………………………………………… 71

نمودار4-2- نمودار دایره ای درصد فراوانی جنسیت پاسخ دهندگان…………………………………………… 72

نمودار4-3- نمودارمیله ای فراوانی تحصیلات پاسخ دهندگان……………………………………………………. 73

نمودار4-4- نمودار دایره ای درصد فراوانی تحصیلات پاسخ دهندگان…………………………………………. 73

نمودار4-5- نمودار میله ای فراوانی سابقه کار پاسخ دهندگان…………………………………………………… 75

نمودار4-6- نمودار دایره ای درصد فراوانی سابقه کار پاسخ دهندگان…………………………………………. 75

مودار4-7- نمودار میله ای فراوانی پست سازمانی پاسخ دهندگان……………………………………………….. 76

نمودار4-8- نمودار دایره ای درصد فراوانی پست سازمانی پاسخ دهندگان……………………………………. 77

نمودار4-9- نمودار میله ای فراوانی رشته تحصیلی پاسخ دهندگان………………………………………………. 78

نمودار4-10- نمودار میله ای فراوانی سن پاسخ دهندگان  79

چکیده

موضوع تحقیق حاضر بررسی رابطه مدل تعالی سازمانی (EFQM) و عملکرد آموزش و پرورش جغتای می باشد. در این تحقیق 5 بعد از ابعاد مدل تعالی سازمانی ایی اف کیو ام شامل: رهبری، خط مشی و استراتژی، کارکنان، شراکت ها و منابع، و فرآیند ها در آموزش و پرورش جغتای مورد ارزیابی قرار گرفته. روش انجام تحقیق به صورت میدانی و ابزار گرد آوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد تعالی سازمانی و عملکرد که به ترتیب آلفای کُرنباخ بدست آمده95%و 88% می باشد. جامعه آماری این تحقیق معلمان، معاونین، مدیران و پرسنل اداری آموزش و پرورش جغتای جامعه آماری ما را تشکیل می دهند که به صورت تصادفی ساده تعداد104نفر به عنوان نمونه در نظر گرفته شد. تکنیک آماری مورد استفاده در این تحقیق، آمار توصیفی و استنباطی می باشد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با کمک نرم افزار spssانجام شده است. نتایج بدست آمده نشان می دهد بین تعالی سازمانی و عملکرد آموزش و پرورش  جغتای رابطه معناداری وجود دارد. همچنین رابطه سایر مؤلفه ها را تایید می نماید. نتایج کلی تحقیق بیانگر این است که 47%از تغییرات عملکرد تحت تاثیر مدل تعالی سازمانی می باشد.

کلید واژه ها: تعالی سازمانی EFQM، عملکرد، آموزش و پرورش، توانمند ساز ها.

 

برای دانلود متن کامل پایان نامه کلیک کنید






نوشته شده توسط محمد در ساعت 15:11

سه شنبه 1 تير 1395

پایان نامه بررسی رابطه بین مهارت های ارتباطی معلمان و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دوره دوم مقطع متوسطه

دانشگاه آزاد اسلامی      

پردیس تحصیلات تکمیلی علوم و تحقیقات

هرمزگان

 

پایان نامه کارشناسی ارشد رشته : مدیریت آموزشی(M.A)

 

 

عنوان:

بررسی رابطه بین مهارت های ارتباطی معلمان و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دوره دوم مقطع متوسطه ناحیه 2 شهر بندرعباس

 

استاد راهنما:

دکتر محمدنوررحمانی 

 

سال تحصیلی: 1393-1392

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود

(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)

تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :

(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)

فهرست مطالب

 

عنوان                                               

چکیده

مقدمه

فصل اول:کلیات تحقیق

1-1-تعریف و بیان مساله

1-2-اهمیت و ضرورت انجام تحقیق

1-3-اهداف تحقیق

1-3-1-اهداف کلی

1-3-2-اهداف جزئی

1-4-سؤالات تحقیق

1-5-فرضیه‏های تحقیق

-6-تعریف متغیرها

1-6-1-تعاریف مفهومی

1-6-2-تعاریف عملیاتی

فصل دوم:ادبیات تحقیق

2-1-مبانی نظری تحقیق

2-1-1-ارتباطات (مهارت های ارتباطی) و چارچوب مفهومی آن

2-1-2-هدف و اهمیت ارتباطات

2-1-3-فرایند  و انواع ارتباطات

2-1-4-ویژگی های ارتباطات

2-1-5-مهارت های ارتباطی مدیران

2-1-6-تعاریف مهارتهای ارتباطی

2-1-7-مهارت های ارتباطی و مؤلفه های آن

2-1-8-انگیزش پیشرفت تحصیلی

2-1-9-پیشرفت

2-1-10-اهداف پیشرفت

2-1-11-منشا نیاز به پیشرفت

2-1-12-مدل پیشرفت اتکینسون

2-1-13-نظریه مک کللند

2-1-14-انگیزه پیشرفت

2-1-15-زمینه اجتماعی انگیزه پیشرفت

2-1-16-ویژگی های دانش آموزان دارای انگیزش پیشرفت

2-1-17-عوامل موثر بر انگیزش پیشرفت تحصیلی دانش آموزان

2-1-18-پیشرفت تحصیلی

2-1-19-عوامل مهم تاثیر گذار بر پیشرفت تحصیلی

2-1-20-اُفت و پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان

2-1-21- افت تحصیلی چرا؟

2-1-22-خانواده عامل کلیدی در افت تحصیلی دانش آموز

2-1-23-به نیازهای فرزندانتان توجه کنید

2-1-24-پیشنهادهایی به والدین برای پیشرفت تحصیلی فرزندان :

2-1-25-نظریه های پیشرفت تحصیلی

2-1-26- گانیه

2-1-27- بلوم

2-1-28-عوامل مؤثر بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان

2-1-29-  تجربه معلمان

2-1-30-آماده کردن درس و نمره دادن

2-1-31- مهارت ها

2-1-32- تحصیلات عمومی

2-1-33- تحصیلات در زمینه تعلیم و تربیت

2-1-34-مدارس شهری و روستایی

2-1-35-دستور العمل برای والدین در باره پیشرفت تحصیلی فرزندان

2-1-36-  توصیه به والدین در مورد مقایسه دانش آموزان

2-1-37-مشکلات مرتبط با تکالیف مدرسه

2-1-38- نقش اولیاء در پیشرفت تحصیل کودکان

2-2-پیشینه تحقیق

فصل سوم:روش شناسی تحقیق

3-1-روش تحقیق

3-2-جامعه آماری ,نمونه آماری  و روش نمونه گیری

3-3-روش و ابزار جمع آوری  اطلاعات

3-4-روایی

3-5-پایایی

3-6-روشهای  تجزیه  و تحلیل  اطلاعات

فصل چهارم:تجزیه و تحلیل داده ها

4-1-مقدمه

4-2-توصیف داده های پژوهشی

4-2-1-توصیف نمونه تحقیق بر حسب جنسیت

4-3-پاسخگویی به سوالات پژوهشی

4-3-1-پاسخگویی به سوال پژوهشی1

4-4-آزمون فرضیه های تحقیق

4-4-1-آزمون فرضیه1

4-4-2-آزمون فرضیه2

فصل پنجم:نتیجه گیری و پیشنهادات

5-1-نتیجه گیری

5-2-پیشنهادات

5-2-1-پیشنهادات اجرایی

5-2-2-پیشنهادات پژوهشی

5-2-3-محدودیت های تحقیق

فهرست منابع و مآخذ

منابع فارسی

منابع انگلیسی

پیوست ها

فهرست جداول

عنوان                                                                                                            صفحه

جدول4-1-:توزیع فراوانی و درصد نمونه تحقیق بر حسب جنسیت

جدول4-2-:توزیع فراوانی و درصد نمونه تحقیق بر حسب ناحیه آموزش و پرورش

جدول4-2-:نتایج آزمونt تک نمونه ای در خصوص پاسخگویی به سوال پژوهشی1

جدول4-3-:خلاصه مدل رگرسیونی

جدول 4-4-:نتایج تحلیل واریانس

جدول 4-5-ضرائب

جدول4-6-:خلاصه مدل رگرسیونی

جدول 4-7-:نتایج تحلیل واریانس

جدول 4-8-:ضرائب

فهرست نمودارها

 

             صفحه

نمودار4-1-:نمودار توصیف نمونه تحقیق بر حسب جنسیت

چکیده

هدف از اجرای این تحقیق تعیین رابطه بین مهارت های ارتباطی معلمان و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دورهدوم مقطع متوسطه ناحیه2 شهر بندرعباس می باشد. فرضیه‏های تحقیق عبارتند از:1-بین مهارت های ارتباطی معلمان و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دوره دوم مقطع متوسطه ناحیه2 شهر بندرعباس رابطه وجود دارد.2- بین مؤلفه های مهارت های ارتباطی معلمان و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دوره دوم مقطع متوسطه ناحیه2 شهر بندرعباس  رابطه وجود دارد. روش این تحقیق توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دوره دوم مقطع متوسطه ناحیه2 شهر بندرعباس به تعداد4471 نفر(1460نفر پسر و 3011نفر دختر) و روش نمونه گیری نیز تصادفی طبقه ای(بر حسب جنسیت) می باشدو همچنین حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان به تعداد351نفر(115نفر پسر و 236نفر دختر) تعیین شد.در این تحقیق مهارتهای ارتباطی معلمان به عنوان متغیر پیش بین و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان به عنوان متغیر ملاک می باشد.ابزار تحقیق شامل پرسشنامه مهارتهای ارتباطی کوئین دام(2004) می باشد و سپس بوسیله نرم افزار   اس پی اس اس  داده ها تجزیه و تحلیل شدند. در تحقیق حاضر پایایی پرسشنامه مورد نظر87/0 به دست آمد. روشهای آماری مورد استفاده در این تحقیق شامل آمار توصیفی( درصد،فراوانی،میانگین و انحراف معیار )و آمار استنباطی(T تک نمونه ای ،رگرسیون ساده و چند متغیری) می باشد. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که میزان بکارگیری مهارت های ارتباطی توسط معلمان دوره دوم مقطع  متوسطه ناحیه2 شهر بندرعباس در حد مطلوب می باشد.بین مهارت های ارتباطی معلمان و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دوره دوم مقطع متوسطه ناحیه2 شهر بندرعباس رابطه وجود دارد.بین کلیه مؤلفه های مهارت های ارتباطی معلمان(بجز مؤلفه ارتباط توأم با قاطعیت) و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دوره دوم مقطع متوسطه ناحیه2 شهر بندرعباس رابطه وجود دارد.

 

برای دانلود متن کامل پایان نامه کلیک کنید






نوشته شده توسط محمد در ساعت 15:8

دو شنبه 31 خرداد 1395

پایان نامه بررسی رابطه بین هوش فرهنگی با تعهد سازمانی در معلمان زن مقطع ابتدایی مدارس دولتی شهر مشهد

دانشگاه آزاد اسلامی

واحد تهران مرکزی

دانشکده روانشناسی و علوم اجتماعی، گروه علوم تربیتی

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.A )

گرایش: مدیریت آموزشی

 

 

عنوان:

بررسی رابطه بین هوش فرهنگی با تعهد سازمانی در معلمان زن مقطع ابتدایی مدارس دولتی شهر مشهد در سال تحصیلی 94-1393

 

استاد راهنما:

دکتر مصطفی عسکریان

 

استاد مشاور:

دکتر لطف اله عباسی

  

زمستان 1393

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود

(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)

تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :

(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)

فهرست مطالب

صفحه

چکیده

فصل اول:کلیات پژوهش

مقدمه. 3

1-1  بیان مسئله. 6

1 – 2  ضرورت و اهمیت تحقیق. 10

1 – 3  اهداف تحقیق. 13

1 – 3 – 1  هدف کلی.. 13

1 – 3 – 2  اهداف جزئی.. 13

1-3-3  اهداف جانبی.. 13

1 – 4  فرضیه های تحقیق. 14

1 – 4 – 1 فرضیه اصلی.. 14

1 – 4 – 2 فرضیه های فرعی.. 14

1-4-3 فرضیه های جانبی.. 15

1 – 5   تعاریف متغیرها 16

1 -5 – 1 تعاریف مفهومی.. 16

1 – 5 – 2 تعاریف عملیاتی.. 21

فصل دوم:سابقه موضوع تحقیق(ادبیات و مبانی نظری فرضیه تحقیقاتی)

مقدمه. 26

الف) مبانی نظری پژوهش… 27

2-1  مبانی نظری هوش فرهنگی.. 27

2-1-1 مفهوم هوش…. 27

2-1-2 انواع هوش…. 31

2-1-3  خصوصیات افراد باهوش…. 32

2-1-4 نظریه های هوش…. 33

2-1-4-1 آلفرد بینه. 33

2-1-4-2 دیوید وکسلر. 33

2-1-4-3 چارلز اسپیرمن.. 34

2-1-4-4 لوئیس ترستون.. 34

2-1-4-5 ساخت هوشی گیلفورد. 34

2-1-4-6 هوش سه بخشی استرنبرگ… 35

2-1-4-7 هوش های چندگانه گاردنر. 35

2-1-5  مفهوم فرهنگ…. 36

2-1-6 مشخصه های فرهنگ…. 40

2-1-7  تنوع فرهنگی.. 40

2-1-8  تعاملات میان فرهنگی.. 42

2-1-9  تعریف و تحلیل هوش فرهنگی.. 42

2-1-10 ضرورت و اهمیت مطالعه هوش فرهنگی.. 44

2-1-11  عناصر هوش فرهنگی.. 46

2-1-12 عناصر هوش فرهنگی از نظر ارلی و انگ…. 49

2-1-13 مراحل اکتساب هوش فرهنگی.. 54

2-1-14  مراحل تکامل هوش فرهنگی.. 56

2-1-15  آموزش هوش فرهنگی.. 58

2-1-16  تقویت و توسعه هوش فرهنگی.. 60

2-1-17  تقویت ابعاد هوش فرهنگی.. 67

2-1-18  مزایای هوش فرهنگی.. 69

2-1-19  نهادینه کردن هوش فرهنگی.. 70

2-1-20  هوش فرهنگی از نظر اسلام. 72

2-1-20-1 اصول هوش فرهنگی از نظر اسلام. 73

2-1-20-2 ویژگی های مهم هوش فرهنگی از نظر اسلام. 75

2-1-20-3 مؤلفه های هوش فرهنگی از نظر اسلام. 75

2-1-21  انواع شخصیت و قالب های فکری در هوش فرهنگی.. 77

2-1-22  مقایسه ی هوش فرهنگی با سایر انواع هوش…. 79

2-1-23 ارزیابی هوش فرهنگی.. 81

2-1-24 ارتباطات بین فرهنگی.. 81

2 – 2 مبانی نظری تعهد سازمانی.. 83

2-2-1 مفهوم تعهد.. 83

2-2-2 اوصاف تعهد.. 84

2-2-3 انواع تعهد.. 84

2-2-4 عناصر تعهد.. 87

2-2-6 عوامل ترغیب کارآیی و تعهد کارکنان.. 88

2-2-7 زیان های ناشی از عدم تعهد.. 89

2-2-8  مفهوم سازمان.. 89

2-2-8-1 وجوه اشتراک سازمان ها. 90

2-2-8-2 انواع سازمان.. 91

2-2-8-3  ابعاد سازمان.. 91

2-2-8-4 سازمان و محیط… 93

2-2-9 تعاریف و تحلیل تعهد سازمانی.. 95

2-2-10 تعهد سازمانی مفهومی یک بعدی یا چند یعدی.. 100

2-2-11 ضرورت مطالعه و بررسی تعهد سازمانی.. 105

2-2-12  انواع تعهد سازمانی.. 107

2-2-13  مراحل ایجاد تعهد سازمانی.. 108

2-2-14  ابعاد تعهد سازمانی.. 109

2-2-15 شاخص های تعهد سازمانی.. 113

2-2-16 رابطه متغیرها با ابعاد تعهد.. 114

2-2-16-1 رابطه متغیرها با تعهد مستمر. 114

2-2-16-2 رابطه متغیرها با تعهد هنجاری.. 116

2-2-17 پیامدهای مثبت و منفی سطوح متفاوت تعهد سازمانی.. 117

2-2-17-3 تعهد سطح بالا.. 119

2-2-18  عوامل مؤثر بر تعهد سازمانی.. 122

2-2-19 مطالعاتی بر عوامل مؤثر بر تعهد سازمانی.. 127

2-2-19-1 مطالعه «کوچ و استیزر». 127

2-2-19-2 مطالعه «مودی و همکاران». 128

2-2-19-3 مطالعه «بارون و گرینبرگ». 129

2-2-19-4 مطالعات «ماتیو». 130

2-2-19-5  مطالعات «کوهن». 130

2-2-19-6 مطالعات «برونینگ و اسنیدر». 131

2-2-19-7 مطالعه «واندنبرگ». 131

2-2-19-8 مطالعه «مایر و اسکورمن». 132

2-2-20  راهکارهای افزایش و بهبود تعهد سازمانی.. 132

2-2-21  نتایج و پیامد های تعهد سازمانی.. 135

2-2-22  دیدگاه ها و الگوهای جدید  تعهد سازمانی.. 138

2-2-23  تعهد سازمانی از دیدگاه اسلام. 140

ب)  2-3  پیشینه پژوهش… 142

2-3-1  پیشینه داخلی.. 142

2-3-2  پیشینه خارجی.. 148

2 – 4 مدل مفهومی پژوهش… 150

2-5  نتیجه گیری.. 151

فصل سوم:روش اجرای پژوهش

مقدمه. 154

3-1 روش پژوهش… 154

3-2 متغیرهای تحقیق. 154

3-3 جامعه آماری.. 155

3-4 نمونه آماری و روش نمونه گیری.. 156

3-5 ابزار گردآوری اطلاعات.. 157

3-5-1 مطالعات کتابخانه ای.. 157

3-5-2 جمع آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه. 157

3-5-2-1 پرسشنامه هوش فرهنگی.. 157

3-5-2-2 پرسشنامه تعهد سازمانی.. 160

3-6 روایی و پایایی ابزار اندازه گیری.. 162

3-6-1 روایی (اعتبار) پرسشنامه. 162

3-6-2 پایایی (قابلیت اعتماد) پرسشنامه. 163

3-7 روش‌های آماری جهت توصیف و استنباط آماری داده ها 164

3-7-1 آمار توصیفی.. 164

3-7-2 آمار استنباطی.. 164

فصل چهارم:توصیف و استنباط آماری داده‌ها

مقدمه. 168

4-1 داده‌های توصیفی.. 169

4-1-1 سیمای آماری جمعیت نمونه تحقیق.. 169

4-1-1-1 ناحیه. 169

4-1-1-2 سن.. 170

4-1-1-3 سابقه خدمت… 171

4-1-1-4 تحصیلات… 172

4-1-1-5 رشته تحصیلی.. 173

4-1-1-6 وضعیت تأهل.. 174

4-1-1-7 نوع استخدام. 175

4-1-2 سنجش توصیفی متغیرهای تحقیق.. 175

4-1-2-1 سنجش توصیفی متغیر هوش فرهنگی.. 176

4-1-2-1-1 بررسی گویه های سازنده ابعاد هوش فرهنگی.. 177

4-1-2-2 سنجش توصیفی متغیر تعهد سازمانی.. 183

4-1-2-2-1 بررسی گویه های سازنده ابعاد تعهد سازمانی.. 184

4-1-2-2-2 سنجش حد مؤلفه های سازنده تعهد سازمانی.. 189

4-2  استنباط آماری داده ها 191

4-2-1 فرضیه اصلی.. 192

4-2-2 فرضیه های فرعی.. 193

4-2-2-1 فرضیه فرعی اول.. 193

4-2-2-2 فرضیه فرعی دوم. 194

4-2-2-3 فرضیه فرعی سوم. 195

4-2-2-4 فرضیه فرعی چهارم. 197

4-2-3 رگرسیون خطی چندگانه به منظور بررسی تأثیر مؤلفه های هوش فرهنگی بر تعهد سازمانی..                                    198

4-2-4 مدل تحلیل تبیین تأثیر مؤلفه های هوش فرهنگی با تعهد سازمانی.. 199

4-2-5 فرضیه های جانبی.. 200

4-2-5-1 فرضیه جانبی اول.. 200

4-2-5-2 فرضیه جانبی دوم. 201

4-2-5-3 فرضیه جانبی سوم. 202

4-2-5-4 فرضیه جانبی چهارم. 203

4-2-5-5 فرضیه جانبی پنجم.. 204

4-2-5-6 فرضیه جانبی ششم.. 204

4-2-5-7 فرضیه جانبی هفتم.. 206

4-2-5-8 فرضیه جانبی هشتم.. 207

فصل پنجم:نتیجه گیری و پیشنهادها

مقدمه. 210

5-1 خلاصه پژوهش… 210

5-2 نتیجه گیری کلی.. 212

5-3  نتیجه گیری به تفکیک فرضیه های پژوهش… 213

5-3-1 فرضیه اصلی.. 213

5-3-2فرضیه های فرعی.. 217

5-3-2-1 فرضیه فرعی اول.. 217

5-3-2-2 فرضیه فرعی دوم. 218

5-3-2-3 فرضیه فرعی سوم. 219

5-3-2-4 فرضیه فرعی چهارم. 220

5-3-3 فرضیه های جانبی.. 221

5-3-3-1 فرضیه جانبی اول.. 221

5-3-3-2 فرضیه جانبی دوم. 221

5-3-3-3 فرضیه جانبی سوم. 221

5-3-3-4 فرضیه جانبی چهارم. 222

5-3-3-5 فرضیه جانبی پنجم.. 222

5-3-3-6 فرضیه جانبی ششم.. 222

5-3-3-7 فرضیه جانبی هفتم.. 222

5-3-3-8 فرضیه جانبی هشتم.. 223

5-4  تحلیل مدل مفهومی تحقیق. 225

5-5  محدودیت های پژوهش… 226

5-5-1 محدودیت های در اختیار پژوهشگر. 226

5-5-2 محدودیت های خارج از کنترل پژوهشگر. 227

5-6  پیشنهادهای پژوهش… 227

5-6-1 پیشنهادهای مبتنی بر یافته های تحقیق.. 227

5-6-2 پیشنهادهایی برای تحقیقات آینده. 230

منابع و مآخذ. 231

فهرست جدول ها

صفحه

جدول (2-1): ابعاد هوش فرهنگی.. 47

جدول (2-2): انواع آموزش ها برای ارتقا هوش فرهنگی.. 60

جدول (2-3): پیامدهای مثبت تعهد سازمانی.. 138

جدول (3-1): جمعیت جامعه آماری بر حسب نواحی آموزش و پرورش… 155

جدول (3-2): جمعیت نمونه به تفکیک نواحی آموزش و پرورش… 156

جدول (3-3): سؤالات مربوط به سنجش بعد فراشناختی هوش فرهنگی.. 158

جدول (3-4): سؤالات مربوط به سنجش بعد شناختی هوش فرهنگی.. 158

جدول (3-5): سؤالات مربوط به سنجش بعد انگیزشی هوش فرهنگی.. 159

جدول (3-6): سؤالات مربوط به سنجش بعد رفتاری هوش فرهنگی.. 159

جدول (3-7): سؤالات مربوط به سنجش بعد عاطفی تعهد سازمانی.. 160

جدول (3-8): سؤالات مربوط به سنجش بعد مستمر تعهد سازمانی.. 161

جدول (3-9): سؤالات مربوط به سنجش بعد هنجاری تعهد سازمانی.. 162

جدول (3-10): ضریب آلفای پرسشنامه هوش فرهنگی در این پژوهش… 163

جدول (3-11): ضرایب آلفای مؤلفه های پرسشنامه هوش فرهنگی در این پژوهش… 163

جدول (3-12): ضریب آلفای پرسشنامه تعهد سازمانی در این پژوهش… 163

جدول (4-1): توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب ناحیه. 169

جدول (4-2): توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب سن.. 170

جدول (4-3): توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب سابقه خدمت.. 171

جدول (4-4): توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب تحصیلات.. 172

جدول (4-5): توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب رشته تحصیلی.. 173

جدول (4-6): توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب وضعیت تأهل. 174

جدول (4-7): توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب نوع استخدام. 175

جدول (4-8): توزیع فراوانی متغیر هوش فرهنگی.. 176

جدول (4-9): توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب گویه‌های سازنده ابعاد هوش فرهنگی.. 177

ادامه جدول (4-9): توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب گویه‌های سازنده ابعاد هوش فرهنگی.. 178

جدول (4-10): آماره های توصیفی ابعاد سازنده هوش فرهنگی.. 182

جدول (4-11): توزیع فراوانی متغیر تعهد سازمانی.. 183

جدول (4-12): توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب گویه‌های سازنده ابعاد تعهد سازمانی.. 184

ادامه جدول (4-12): توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب گویه‌های سازنده ابعاد تعهد سازمانی.. 185

جدول (4-13): آماره های توصیفی ابعاد سازنده تعهد سازمانی.. 190

جدول (4-14): بررسی نرمال بودن توزیع متغیرهای تحقیق به کمک آزمون کولموگروف اسمیرنف… 191

جدول (4-15) جدول ماتریس همبستگی اسپیرمن رابطه بین هوش فرهنگی با تعهد سازمانی.. 193

جدول (4-16) جدول ماتریس همبستگی اسپیرمن رابطه بین بعد فراشناختی هوش فرهنگی با تعهد سازمانی   194

جدول (4-17): جدول ماتریس همبستگی اسپیرمن رابطه بین بعد شناختی هوش فرهنگی با تعهد سازمانی   195

جدول (4-18): جدول ماتریس همبستگی اسپیرمن رابطه بین بعد انگیزشی هوش فرهنگی با تعهد سازمانی   196

جدول (4-19): جدول ماتریس همبستگی اسپیرمن رابطه بین بعد رفتاری هوش فرهنگی با تعهد سازمانی   197

جدول (4-20): مشخص‏کننده‌های تحلیل رگرسیونی تأثیر مؤلفه های هوش فرهنگی بر تعهد سازمانی   198

جدول(4-21): ضریب رگرسیونی تأثیر مؤلفه های هوش فرهنگی بر تعهد سازمانی.. 199

جدول (4-23): بررسی رابطه بین رشته تحصیلی با هوش فرهنگی.. 201

جدول (4-24): نتیجه آزمون خی دو بین رشته تحصیلی با هوش فرهنگی.. 201

جدول (4-25): ماتریس همبستگی اسپیرمن رابطه بین سابقه خدمت با  هوش فرهنگی.. 202

جدول (4-26): ماتریس همبستگی اسپیرمن رابطه بین سن با  هوش فرهنگی.. 203

جدول (4-27): ماتریس همبستگی اسپیرمن رابطه بین تحصیلات با  تعهد سازمانی.. 204

جدول (4-28): بررسی رابطه بین رشته تحصیلی با تعهد سازمانی.. 205

جدول (4-29): نتیجه آزمون خی دو بین رشته تحصیلی با تعهد سازمانی.. 205

جدول (4-30): ماتریس همبستگی اسپیرمن رابطه بین سابقه خدمت با  تعهد سازمانی.. 206

جدول (4-31): ماتریس همبستگی اسپیرمن رابطه بین سن و  تعهد سازمانی.. 207

جدول (4-32) : مقایسه و اولویت بندی مؤلفه های هوش فرهنگی.. 208

جدول (4-33): نتیجه آزمون فریدمن بین مؤلفه های هوش فرهنگی.. 208

جدول (4-34): مقایسه و اولویت بندی مؤلفه های تعهد سازمانی.. 208

جدول (5-1): خلاصه نتایج پژوهش به تفکیک فرضیه ها 224

فهرست نمودارها

صفحه

نمودار شماره (2-1): مدل سه بخشی تعهد سازمانی.. 113

نمودار (2- 2): عوامل مؤثر بر تعهد سازمانی.. 122

نمودار (2-3): عوامل ضروری، عوامل همبسته و پیامدهای تعهد سازمانی.. 123

نمودار (2-5): عوامل سه گانه اثرگذار بر تعهد سازمانی.. 128

نمودار (2-6): پیش شرط های تعهد سازمانی.. 129

نمودار (2-7). عوامل اثرگذار بر تعهد سازمانی.. 132

نمودار(3-1): توزیع فراوانی جامعه آماری مورد بررسی بر حسب نواحی آموزش و پرورش… 155

نمودار(3-2): توزیع فراوانی نمونه آماری مورد بررسی بر حسب نواحی آموزش و پرورش… 156

نمودار (4-1): ناحیه پاسخگویان. 169

نمودار (4-2): سن پاسخگویان. 170

نمودار (4-3): سابقه خدمت پاسخگویان. 171

نمودار (4-4): تحصیلات پاسخگویان. 172

نمودار (4-5): رشته تحصیلی پاسخگویان. 173

نمودار (4-6): وضعیت تأهل پاسخگویان. 174

نمودار (4-7): نوع استخدام پاسخگویان. 175

نمودار (4-8): متغیر هوش فرهنگی.. 176

نمودار (4-9): ابعاد سازنده هوش فرهنگی.. 182

نمودار (4-11): ابعاد سازنده تعهد سازمانی.. 190

نمودار (4-10): متغیر تعهد سازمانی.. 183

فهرست شکل ها

صفحه

 

شکل (2-1): اجزای هوش فرهنگی.. 49

شکل (2-2): چرخه چهار مرحله ای هوش فرهنگی.. 55

شکل (2-3): مدل توسعه هوش فرهنگی (توماس، 2005) 63

شکل (2-4): تأثیر مستقیم و غیرمستقیم عوامل محیطی بر سازمان. 94

شکل (2-5): مدل مفهومی تحقیق با تأکید بر تأثیر هوش فرهنگی بر تعهد سازمانی.. 150

شکل (4-1): مدل تحلیل تبیین تأثیر مؤلفه های هوش فرهنگی با تعهد سازمانی.. 199

شکل (5-1): مدل مفهومی تحقیق با توجه به نتایج حاصله. 226

چکیده

هدف از این پژوهش، بررسی رابطه بین هوش فرهنگی با تعهد سازمانی در معلمان زن مقطع ابتدایی مدارس دولتی شهر مشهد است. این پژوهش از نوع کاربردی و روش آن همبستگی توصیفی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه معلمان زن مقطع ابتدایی مدارس دولتی شهر مشهد در سال تحصیلی 94-1393 به تعداد 5297 نفر می باشد. حجم نمونه آماری را با استفاده از جدول «کرجسی و مورگان» 338 نفر تعیین کردیم و از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای نسبتی استفاده شد. داده ها از طریق پرسشنامه هوش فرهنگی ارلی و انگ (2003) و تعهد سازمانی آلن و می یر (1990) جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. پایایی پرسشنامه ها بوسیله آلفای کرونباخ برآورد و برای تحلیل داده های جمع آوری شده، روش های آمار توصیفی و استنباطی بکار برده شد. نتایج آزمون کولموگروف اسمیرنف نشان می دهد که توزیع غیرطبیعی است؛ بنابراین از ضریب همبستگی اسپیرمن برای آزمون فرضیه های پژوهش استفاده شده است. به منظور تعیین ارتباط بین متغیرهای پژوهش نرم افزار SPSS استفاده شده و نهایتاً نشان داده شد که ارتباط مثبت و معناداری بین هوش فرهنگی و تعهد سازمانی برقرار است. بین مؤلفه های (فراشناختی، شناختی و انگیزشی) هوش فرهنگی با تعهد سازمانی رابطه ای وجود ندارد ولی بین بعد (رفتاری) رابطه مثبت و معنادار وجود دارد.

همچنین نتایج نشان می دهد که بعد رفتاری هوش فرهنگی بیشترین تأثیر را بر تعهد سازمانی می گذارد.

 

کلمات کلیدی: هوش فرهنگی، تعهد سازمانی

 

برای دانلود متن کامل پایان نامه کلیک کنید






نوشته شده توسط محمد در ساعت 21:43

دو شنبه 31 خرداد 1395

پایان نامه بررسی رابطه هوش معنوی و سازگاری با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه شهرستان قلع

عنوان : بررسی رابطه هوش معنوی و سازگاری با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه شهرستان قلعه گنج

 

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود

(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)

تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :

(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)

1 مقدمه

هوش مفهومی است که از دیرباز آدمی به ­پژوهش و تفحص در مورد ابعاد، تظاهرات، ویژگی­ها و انواع آن علاقه­مند بوده است. در این بین، یکی از ابعاد هوش تحت عنوان «هوش معنوی[1]» جـزو عرصه­هایی است که تحقیقات چندان منسجم و نظام­مندی در جهت شناخت و تبیین ویژگی­ها و مؤلفه­های آن در حد و اندازه سایر انواع هوش صورت نپذیرفته است و همین امر خود دشواری­های بسیاری را در راستای تشخیص دقیق مؤلفه­ها و ویژگی­های آن بر سر راه محققین ایجاد می­نماید. هوش معنوی اولین بار در سال 2000 از سوی متفکران غربی چاپ شد و این نقطه عطفی بود برای انتشار این موضوع که ذهن چگونه کار می کند. بنابراین هوش معنوی مستلزم راه های چند گانه برای یکپارچگی زندگی درونی ذهن و روح با زندگی بیرونی از امور جهان است.آن چه از بررسی تعریف صاحب نظرانی همچون گاردنر[2] ، هیلگارد[3]، وکسلر[4] و … از هوش بر می آید ،آن است که همگی «هوش » را قابلیت بهر ه گیری از نرم افزارهای وجودی تعریف می کنند.تحقیقات گاردنر دلالت بر انواع متفاوت هوش که نسبتا” مستقل از یکدیگر رشد پیدا می کند و هر مهارت مخصوص ناحیه ای از مغز است که بالاترین سطح آن هوش معنوی می باشد،که شامل هدایت و معرفت درونی،حفظ تعادل فکری ، آرامش درونی و بیرونی و عملکردی همراه با بصیرت و ملایمت و مهربانی می باشد و توانایی به دست آوردن قدرتی که ما را برای رسیدن به رویا هایمان یاری می دهد(عبداله زاده ، حسن . باقرپور، معصومه .بوژمهرانی ، سمانه و لطفی ، محدثه ،1388،ص33).

در دهه های اخیر مفهوم معنویت و کاربرد آن در دنیا و به خصوص در غرب اهمیت زیادی یافته است. به طوری که مفاهیمی همچون خدا ، مذهب ، معنویت که موضوعاتی خصوصی قلمداد می شدند وارد تحقیقات علمی و مباحث آکادمیک در حوزه علوم انسانی شده اند . یکی از مفاهیمی که به تدریج مورد توجه قرار گرفته است هوش معنوی می باشد . در واقع ترکیب دو مفهوم معنویت و هوش در مفهوم جدید هوش معنوی مورد توجه قرار گرفته است (فرهنگی ، علی اکبر. فتاحی ، مهدی. واثق ، بهاره . نرگسیان ، عباس .1388،ص57).

1 – 2 بیان مسأله :

مفهوم هوش معنوی در بردارنده ی نوعی سازگاری و رفتار حل مسئله است که بالاترین سطوح رشد را در حیطه های مختلف شناختی ، اخلاقی ، هیجانی ، بین فردی و … شامل می شود و فرد را در جهت هماهنگی با پدیده های اطرافش ودستیابی به یکپارچگی درونی و بیرونی یاری می نماید . این هوش به فرد دیدی کلی در مورد زندگی و همه ی تجارب و رویدادها می دهد و او را قادر می سازد به چهارچوب بندی و تفسیر مجدد تجارب خود پرداخته ، شناخت و معرفت خویش را عمق بخشد . فرد دارای آنچه به عنوان اصول اساسی در دین مطرح است ، محور های اصلی هوش معنوی را شامل می شود (عبداله زاده و همکاران ، 1388،ص42).

باتوجه به این که موضوع جدید هوش معنوی در  سازمان های مختلف با در نظر گرفتن مولفه های آن در میزان  اثر گذاری بر افراد سازمان مورد توجه قرار گرفته و پژوهش های انجام یافته در مورد رابطه ی هوش معنوی با سلامت روان ، مدیریت تحول آفرین ، سازگاری اجتماعی، رفتارشهروندی و … نشانگر وجود رابطه ی معنی دار با هوش معنوی افراد بوده فلذا وجود این مسئله که چرا اغلب  فعالیت های آموزشی و پرورشی معلمان آن اثر بخشی لازم و کافی را بر رفتار دانش آموزان نداشته و یا کمتر دارد ایجاب می نماید که این مشکل را در یک بعد جدید علاوه بر عوامل دیگر  تحت عنوان هوش معنوی معلمان و تاثیر آن در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مورد بررسی قرار گیرد .ضمنا” دلیل انتخاب دانش آموزان پایه پنجم به این علت است که به استناد پژوهش های انجام یافته هر چه سن افراد بیشتر باشد درک رفتارهای ناشی از هوش معنوی دیگران بهتر و بیشتر بوده و این گروه سنی دانش آموزان در دوره ابتدایی بالا ترین گروه سنی را تشکیل می دهند و درک آنان از رفتار های معلمان خود بیشتر بوده و هم چنین معدل کل در پایه پنجم بر اساس آزمون های هماهنگ و استاندارد شده تعیین می شود و ملاک درستی برای سنجش پیشرفت تحصیلی می باشد .

هر چند تحقیقات زیادی در حیطه رشد و تحول هوش معنوی صورت نگرفته است و نیازمند تحقیقات تجربی و کیفی  است ولی می توان گفت که استعداد این هوش در افراد مختلف متفاوت است و در اثر برخورد با محیط های غنی که سوالات معنوی را بر می انگیزند ، به تدریج تحول یافته و شکل می گیرد. از دیدگاه ایمونز[5]هوش معنوی نوعی هوش غایی[6] است . و ممکن است در قالب هایی مثل صداقت ، دلسوزی ، توجه  به تمام سطوح هشیاری ، همدردی متقابل ، بخشش و خیر خواهی معنوی و عملی ، راحت بودن در تنهایی بدون داشتن احساس تنهایی ، سپاسگزاری ، فروتنی ، دیدگاه کل نگر داشتن ، درستی و صحت ، انعطاف پذیری …مشاهده شود. ویژگی هایی که لازمه ی هوش معنوی هستند ، احتمالا” در کنار توانایی ها و فعالیت های دیگری  قرار دارند که عبارتند از : دعا کردن ، تعمق ، رویا و تحلیل رویا ، باورها و ارزش های دینی و معنوی ، شناخت و مهارت فهم و تفسیر مفاهیم مقدس و توانایی داشتن حالات فراروندگی (غباری بناب ، باقر. سلیمی، محمد . سلیانی ، لیلا . نوری مقدم ، ثنا ،1386،ص135).

معلم به عنوان عامل اصلی فرایند تدریس و آموزش با داشتن ویژگی های شخصیتی ، هوش و نگرش نقش بسیار مهمی در تعلیم  و تربیت دانش آموزان  دارد و همچنین   قدرت و نفوذ معنوی  معلم  با تاکید بر ویژگی هایی همچون صداقت ، سطوح هشیاری ، خیر خواهی و سپاسگزاری و انعطاف پذیری و …( از مولفه های هوش معنوی ) علاوه بر تاثیر مثبت در پروسه و  فرایند تدریس در طول سال و در بلند مدت می تواند بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان نیز موثر باشد .

هوش معنوی در مقایسه با هوش های دیگر رسالتی متفاوت دارد و همگرایی افراد را به نحو مطلوبی افزایش می دهد و یکی از چالش های هر معلم آگاهی ، فراهم کردن فرصت هایی برای دانش آموزان جهت مشارکت در کار های خلاقانه و تربیت درست آنان به نحوی که هدفدار و معنی  دار بودن کار خود را با تمام وجود خود درک کند و رسالت خود را به نحو شایسته ای انجام دهد .

با توجه به مفاهیم و موضوعات فوق این تحقیق سعی دارد میزان هوش معنوی معلمان را به عنوان گروهی که توانایی تاثیر گذاری آنان در تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان و جوانان مورد توجه می باشد مورد سنجش قرار داده و رابطه ی آن را بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان  اندازه گیری نماید . بنابر این سوال اصلی این پژوهش عبارت است : آیا بین هوش معنوی معلمان و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان رابطه وجود دارد ؟

 

برای دانلود متن کامل پایان نامه کلیک کنید






نوشته شده توسط محمد در ساعت 21:40

به وبلاگ من خوش آمدید
ایمیل مدیر :


رقص نور لیزری
هدیه ولنتاین
کادو تولد

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان دانلود پایان نامه رشته روانشناسی و آدرس sychology.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






صفحه نخست | پست الکترونیک | آرشیو مطالب | لينك آر اس اس | عناوین مطالب وبلاگ | تم دیزاینر

.::