نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:







RSS

مجله علمی خبری
دانش خود را بیفزا

یک شنبه 10 مرداد 1395

پایان نامه رشته های تحصیلی مورد علاقه دانش آموزان در دبیرستان و دانشگاه

فصل دوم

مقدمه:

در این فصل مبانی نظری متغیرهای مربوط به پژوهش حاضر مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین برخی از نظریه های مربوط به انتخاب شغل و حرفه که در آن به اهمیت نقش خانواده پرداخته شده است، ارائه می گردد. در قسمت آخر نیز، تحقیقات انجام شده در داخل و خارج کشور، مطرح می شود.

 

اهمیت انتخاب رشته تحصیلی :

انتخاب شغل از زمان کودکی آغاز می شود و تا دوره جوانی به طول می انجامد (سلیگمن، وین استاک و هفلین[۱]، ۱۹۹۱ به نقل از محمدی کاجی و کامکاری،۱۳۹۰)، اما دوره نوجوانی برای افراد موقعیتی فراهم می آورد تا آمال و آرزوهای تحصیلی و شغلی خود را از طریق انتخاب رشته و واحدهای درسی مقطع دبیرستان برآورده سازند و اهداف آتی خود را بازنگری و مورد ارزیابی مجدد قرار دهند. بنابراین انتخاب رشته تحصیلی و شغلی که در مرحله گذر از دوره نوجوانی به جوانی صورت می گیرد یکی از مؤلفه های مهم فرآیند رشد در دوره بلوغ است که محدودیت ها و یا امکاناتی را برای آینده افراد ایجاد می کند ( محمدی کاجی و کامکاری، ۱۳۹۰).

از نظر هاپاک[۲](۱۹۵۷) تحصیلات در انتخاب شغل بدین طریق اثر می کند که برای فرد درهای اشتغال را می گشاید که در غیر این صورت بر او مسدود بوده اند. فرد را آگاه از مشاغلی می دارد که دانش قبلی از آنها نداشته است ، علائقی را در او ایجاد می کند و تجاربی را پیش می آورد تا رهنمون شاگرد در نیل به موفقیت یا احساس شکست شود(اردبیلی،۱۳۸۷).

«امروزه با تخصصی شدن آموزش و متنوع شدن رشته های تحصیلی انتخاب رشته صحیح یکی از مسائل مهم آموزش متوسطه و زندگی دانش آموزان به حساب می آید و بر تمام شئون اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی جامعه در آینده تأثیر می گذارد. دوره تحصیلی متوسطه اهمیت خاصی در سرنوشت جوانان و دانش آموزان دارد و بین ادامه تحصیلات دوره متوسطه با ادامه تحصیلات در دوره های آموزش عالی و دانشگاهی از یک سو و بین این دوره تحصیلی با دنیای کار و نیروی انسانی از سوی دیگر ارتباط وجود دارد و چنانچه شغل فرد با تحصیلاتش همسو نباشد، وقت فرد و بودجه مملکت به هدر رفته است. دانش آموزی که در زمینه ای از تحصیلاتش مشکل دارد، علاوه بر تحمل صدمات روانی و گاهی جسمانی، از نظر اقتصادی نیز خساراتی به جامعه وارد می سازد. اشتغال سالم در یک جامعه صنعتی و نیز نیاز مبرم به توسعه آموزش فنی و حرفه ای، ایجاب می کند که افراد بر اساس تفاوت های فردی و با در نظر گرفتن استعدادها و رغبت ها و امکانات و نیازهای جامعه در رشته های مناسب تحصیل کنند و سپس به مشاغل درست گمارده شوند» (شفیع آبادی،۱۳۸۷).

  1. Seligman, Weinstock & Heflin
  2. Hoppock

 متن فوق بخش هایی از این پایان نامه بود

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

پایان نامه روانشناسی

لینک متن کامل پایان نامه فوق با فرمت ورد






نوشته شده توسط محمد در ساعت 17:44

یک شنبه 10 مرداد 1395

پایان نامه دلایل دانش آموزان برای انتخاب رشته تحصیلی مورد نظر خود

شاخه های تحصیلی نظام آموزش و پرورش

نظام جدید به سه شاخه تحصیلی متوسطه نظری، فنی و حرفه ای و کار دانش تقسیم می شود.

  1. شاخه نظری. هدف کلی این شاخه اعتلای سطح فرهنگ و دانش عمومی و احراز آمادگی نسبی جهت ادامه تحصیلات عالی تر است. دانش آموزانی که این شاخه را انتخاب می کنند در مجموع باید ۹۶ واحد درسی برای اخذ مدرک دیپلم متویطه در یکی از رشته های تحصیلی ادبیات و علوم انسانی، ریاضی و فیزیک و علوم تجربی بگذرانند که ۶۶ واحد دروس عمومی و بقیه دروس تخصصی و اختیاری هستند.
  2. شاخه فنی و حرفه ای . هدف کلی این شاخه اعتلای فرهنگ و دانش عمومی و احراز آمادگی نسبی جهت ادامه تحصیل در رشته های علمی-کاربردی است. دانش آموزانی که این شاخه را انتخاب می کنند می توانند در یکی از گروههای تحصیلی مربوط به زمینه های صنعت، کشاورزی و خدمات به تحصیل ادامه دهند. برنامه های درسی در شاخه فنی و حرفه ای به صورت کاردانی پیوسته (پنج ساله) خواهد بود. دانش آموزان پس از سه سال تحصیل و گذراندن ۹۶ واحد درسی قادرند در محدوده هرشته انتخابی خود به کار مشغول شوند(شفیع آبادی،۱۳۸۷).
  3. شاخه کاردانش. این شاخه دارای سه زمینه ی صنعت، کشاورزی و خدمات است و هر زمینه دارای یک یا چند گروه و هر گروه دارای یک یا چند رشته اصلی است و هر رشته دارای یک یا چند رشته مهارتی است. در کلیه ی رشته های مهارتی این شاخه ۵۳ واحد به درس های عمومی و انتخابی و حدود ۴۳ واحد به درس های مهارتی اختصاص دارد. واحدهای آموزشی مربوط به این شاخه «هنرستان کار دانش» نامیده می شود(رادمرد،۱۳۹۲).

 متن فوق بخش هایی از این پایان نامه بود

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

پایان نامه روانشناسی

لینک متن کامل پایان نامه فوق با فرمت ورد






نوشته شده توسط محمد در ساعت 12:58

یک شنبه 10 مرداد 1395

پایان نامه میزان آگاهی دانش آموزان از شرایط ورود به رشته تحصیلی مورد علاقه خود در دبیرستان و دانشگاه

ملاک های هدایت تحصیلی:

هدف آن است که دانش آموزان به مناسب ترین شاخه یا رشته تحصیلی بر اساس استعداد و علاقه و نه امکانات و نیازهای کشور راهنمایی شوند (شفیع آبادی،۱۳۸۷).

طبق ماده ۹۶ آیین نامه آموزسی دوره متوسطه، هدایت دانش آموز به مناسب ترین شاخه یا رشته تحصیلی، بر اساس استعداد و علاقه وی و به تناسب امکانات و نیاز های کشور است (صافی،۱۳۸۹).

رشته تحصیلی دانش آموزان بر اساس نتایج حاصل از ملاک های زیر تعیین می گردد.

  1. شاخص پیشرفت تحصیلی در دروس خالص سال اول متوسطه
  2. شاخص پیشرفت تحصیلی در دروس خالص دوره سه ساله راهنمائی
  3. استعداد تحصیلی اختصاصی(برآورده شده توسط دبیران)
  4. هوش یا استعداد عمومی
  5. علاقه مندی به رشته تحصیلی(رتبه بندی شده توسط خود دانش آموز)
  6. اولویت یا مناسب بودن رشته تحصیلی(رتبه بندی شده توسط اولیای دانش آموز)
  7. رغبت تحصیلی-شغلی
  8. نتیجه بررسی های مشاور (کرمدوست و همکاران،۱۳۸۵).

طبق ماده  ۱۰۸ آیین نامه هدایت تحصیلی در دوره متوسطه، ملاک های هدایت تحصیلی عبارتند از:

  1. نمرات دوره راهنمایی و پایه اول متوسطه دانش آموز برابر نمون برگ هدایت تحصیلی (به میزان ۵۰ امتیاز)
  2. نظر مشاور بر اساس بررسی های مشاوره ای (به میزان ۵۰ امتیاز)

بررسی های مشاوره ای به شرح زیر می باشد:

  1. نظر اولیای دانش آموز (۵ امتیاز)
  2. نظر دانش آموز (۵ امتیاز)
  3. نظر معلمان درس های مربوطه (۱۰ امتیاز)
  4. نتایج آزمون های رغبت و استعداد (هر کدام ۱۰ امتیاز)
  5. نظر مشاور بر اساس بررسی پرونده ی تربیتی- تحصیلی (۱۰ امتیاز)(وزارت آموزش و پرورش،۱۳۸۹).

 متن فوق بخش هایی از این پایان نامه بود

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

پایان نامه روانشناسی

لینک متن کامل پایان نامه فوق با فرمت ورد






نوشته شده توسط محمد در ساعت 12:44

یک شنبه 10 مرداد 1395

پایان نامه میزان تحقیق دانش آموزان در مورد رشته مورد علاقه خود در دبیرستان و دانشگاه

جهت گیری آرزوهای تحصیلی :

برخی از پژوهشها نشان می دهد که در مقاطع مختلف زمانی گرایش به هر یک از رشته های تحصیلی تغییر کرده است. یک بررسی سبب شناختی نشان داده است که حدود ۶۶% از دانش آموزان به علت نداشتن نمره قبولی در سایر رشته ها به تحصیل در علوم انسانی روی آورده اند (هاشمی، بهرامی و کریمی،۱۳۸۶).

یافته ها نشان می دهد که الگوهای انتخاب رشته ریاضی و علوم مرتبط به شدت با قومیت همراه است. دانش آموزانی که در رشته های ریاضی و علوم شرکت می کنند، به احتمال زیاد متعلق به گروه قومی آسیایی هستند. نتایج نشان می دهد که تنوع قومی و قرار گرفتن در معرض آموزش و تحصیل گسترده تر، ممکن است نقش مهمی در تغییر دادن ترکیب جنسیتی از رشته دبیرستانی و دانشگاهی و مشاغل مرتبط با رشته ها ایفا کند (آدامیوتی، تریکیا و اسویت[۱]،۲۰۰۱۴).

پذیرش خود[۲] و ارزشهای بنیادین، به احتمال زیاد نقش عمده ای در توجیه انتخاب رشته در دانش آموزان آلمانی ایفا می کند. در مقابل در ایالت متحده انتخاب، به احتمال زیاد به قابلیت و توانایی بستگی دارد (گابریل، جسیکا، یوریچ و بامرت[۳]،(۲۰۰۸).

فرنگا و جویسیب[۴] (۱۹۹۸)، در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که نگرشهای مربوط به علم پیش بینی کننده مهمی برای انتخاب رشته توسط دختران می باشد اما برای پسران اینگونه نیست.

دیدگاه هایی مانند نظریه خصیصه – عامل[۵]  بر شناخت توانائی ها و رغبت های فرد برای سازش دادن مناسب آنها با آمال و آرزوهای تحصیلی و شغلی تأکید دارند (پارسونز[۶]،۱۹۰۹؛ هال،۱۹۶۳؛ کیستون،۱۹۵۸[۷]) یا نظریه های خویشتن پنداری که معتقدند انسان با افزایش سن به خودشناسی بهتر و بیشتر نایل می آید و زمانی فرد به انتخاب مسیر تحصیلی یا شغلی دست می زند که آن رشته تحصیلی یا شغلی که آرزو کرده بود با تصور او درباره خودش سازگار و هماهنگ باشد. در بیشتر موارد آمال و آرزوهای تحصیلی و شغلی که در اواسط دوره نوجوانی بنا شده است، با دستیابی به آن در اوایل جوانی همسو هستند ( محمدی کاجی و قربانی،۱۳۸۷).

  1. Adamuti,Trachea & Sweetb
  2. Self – Concept
  3. Gabriel, Jessica, Uirich & Baumert
  4. Farengaa & Joyceb

۱۹٫Trait – Factor

  1. Parsons
  2. Hall & Kitson

 متن فوق بخش هایی از این پایان نامه بود

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

پایان نامه روانشناسی

لینک متن کامل پایان نامه فوق با فرمت ورد






نوشته شده توسط محمد در ساعت 12:41

یک شنبه 10 مرداد 1395

پایان نامه میزان اهمیت دانش آموز به نظر پدر ومادر در انتخاب رشته تحصیلی

انتخاب رشته تحصیلی و عوامل مؤثر برآن :

«دانش آموز زمانی در تحصیلاتش موفق خواهد شد که علاوه بر انجام دادن و رعایت موارد مطرح شده درباره آیین نامه ها و مهارتهای تحصیلی ، رشته تحصیلی مناسبی را نیز که با استعداد و رغبت او و نیازهای جامعه هماهنگ باشد انتخاب کند و در آن رشته به تحصیل ادامه دهد. راهنمایی تحصیلی در این زمینه نقش مهمی دارد و با توجه به شناختی که از دانش آموز و محیط او در زمینه استعداد، رغبت، امکانات و نیازهای شغلی جامعه دارد با مراجعه به افراد و منابع مربوط، نسبت به صدور توصیه نامه تحصیلی برای دانش آموز اقدام می کند» (شفیع آبادی،۱۳۸۷).

عوامل مؤثر در انتخاب رشته تحصیلی را می توان به دو بخش تقسیم کرد: عوامل فردی و عوامل محیطی عوامل فردی عبارتند از: ۱) استعداد و توانایی ذهنی ۲) علاقه و رغبت ۳) ویژگیهای شخصیتی ۴) معلومات و مهارت ۵) سوابق تحصیلی ۶) نیازهای شخصی ۷) جنسیت ۸) تجارب شخصی. عوامل محیطی عبارتند از : ۱) مبانی فرهنگی ۲) طبقه اجتماعی ۳) موقعیت جغرافیایی ۴) وضعیت اقتصادی ۵) تغییرات صنعتی ۶) دین ۷) اقوام و دوستان ۸) مدرسه ۹) خانواده ۱۰) هدایت و راهنمایی تحصیلی که همه این عوامل دست به دست هم می دهند تا فرد رشته تحصیلی خود را انتخاب کند (بیدختی و دارایی،۱۳۹۰).

با توجه به موضوع پژوهش سعی می شود تا در مورد عوامل مرتبط با موضوع مورد بحث توضیح بیشتری داده شود.

  1. رغبت :

«رغبت[۱] عبارت است از احساسی است که با توجه و علاقه زیاد نسبت به چیزی همراه باشد. رغبت زمانی بوجود می آید که انسان چیزی را دوست داشته باشد، آن را مورد توجه قرار دهد و مشاهده کند، درباره آن بیندیشد و سرانجام از آن لذت ببرد» (شفیع آبادی،۱۳۹۲).

رغبت یکی از مفاهیم مهم در آموزش و پرورش است که از زمان کلاپارد و کرولی و جان دیویی وارد آموزش و پرورش شده است که اساس یک آموزش و پرورش پویا و فعال را تشکیل می دهد. از بررسی رغبت ها می توان گفت: (۱) رغبت جلب کننده دقت است. (۲) رغبت پویا و سازنده است. (۳) رغبت سازش دهنده خود با محیط است. (۴) رغبت نیازهای روانی و جسمانی را ارضاء می کند. (۵) رغبت در بر دارنده هدفها و مقاصد روشن است (جدیدیان،۱۳۸۵).

  1. ۲۳٫ interest

 متن فوق بخش هایی از این پایان نامه بود

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

پایان نامه روانشناسی

لینک متن کامل پایان نامه فوق با فرمت ورد






نوشته شده توسط محمد در ساعت 12:36

یک شنبه 10 مرداد 1395

پایان نامه آرزوهای تحصیلی و شغلی پدر و مادر

طبقه بندی رغبتها:

در فهرست رغبت های شغلی کودک کار به سه طبقه تقسیم شده است : ۱) کار مکانیکی ۲) کار هنری۳) کار علمی

فهرست رغبت های کودر[۱] عبارتند از: کار در فضای آزاد، امور فنی، امور محاسباتی، امور علمی، امور ترغیبی(امور تبلیغاتی)، امور هنری، امور ادبی، امور موسیقیایی، خدمات اجتماعی و امور دفتری.

فهرست رغبت های استرانگ[۲] عبارتند از ۱) ادبی ۲) اجتماعی ۳) اداری ۴) تجاری ۵) هنری ۶) علمی ۷) فنی ۸) صنایع دستی ۸) کشاورزی

فهرست دیگری در این زمینه وجود دارد طبقه بندی گایست[۳] است. در این طبقه بندی رغبت های شغلی به این صورت است : ۱) ادبی ۲) کارمندی، منشیگری ۳) مکانیکی ۴) موسیقی ۵) کارهای آزاد ۶) اجتماعی ۷) حسابداری ۸) هنری ۹) خدمات اجتماعی ۱۰) هنر پیشگی

در فهرست دیگری بنام رغبت های شغلی مرد و زن یا فهرست کلتین[۴]، شغلها به ده طبقه تقسیم شده است. از قبیل علوم فیزیکی، علوم تشریحی، علوم هنر و غیره (جدیدیان،۱۳۸۵).

هالند[۵]  رغبت های اساسی افراد را به ۶ مقوله شغلی که با ۶ خصوصیت شخصیتی همخوانی دارند، تقسیم می کند. در رغبت سنج هالند سعی می شود غلبه یکی از تیپ های شخصیتی بر سایر تیپ ها تعیین شود. رغبت سنج هالند شامل پرسشنامه ای است که از بخشهایی بنام فعالیت ها، تجربه ها، تصورات درباره مشاغل مورد علاقه، مشاغل، خودسنجی ها و حرفه یاب تشکیل شده است (کرمی،۱۳۸۸).

تحقیقاتی که اهمیت رغبت ها را در انتخاب شغل یا انتخاب رشته مقایسه می نمایند نشان می دهند بر خلاف متغیرهای روان شناختی دیگر مثل توانائی و شخصیت به رغبت از طرف فرد توجه بیشتری مبذول شده است (باراک[۶]۱۹۸۱، به نقل از حق شناس و همکاران،۱۳۸۷).

مطالعات گوناگون مؤید این فرضیه اند که رغبت ها تأثیر مهمی برای انتخاب رشته در مدارس دارند (عابدی و همکاران،۱۳۸۷).

  1. ۲۵٫ Kuder

۲۶٫Strong

  1. ۲۷٫ Guist

۲۸٫Cleeton

  1. ۲۹٫ Holland

۳۰٫Barak

 متن فوق بخش هایی از این پایان نامه بود

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

پایان نامه روانشناسی

لینک متن کامل پایان نامه فوق با فرمت ورد






نوشته شده توسط محمد در ساعت 12:33

یک شنبه 10 مرداد 1395

دانلود پایان نامه رابطه‌ی خودپنداره‌ی تحصیلی با رضایت از زندگی دانش آموزان

اهمیت و ضرورت پژوهش

همه‌ی  جوامع خواستار ارتقای کیفیت زندگی، سعادت و سلامت روان شناختی اعضای خود هستند. برای رسیدن به این خواسته باید تا جایی که ممکن است عوامل تأثیر گذار بر سلامت، بهداشت روان و رضایت از زندگی را شناخت. چرا که به گفته‌ی  داودی، مزارعی کاسکانی و مهرابی‌زاده هنرمند (۱۳۹۲) یکی از شاخص‌های مهم بهداشت روان، میزان رضایت از زندگی است.

از سوی دیگر، نوجوانی دوره‌ی  انتقالی است که طی آن تغییرات کیفی بسیاری در ابعاد روانی و اجتماعی فرد رخ می‌دهد. از این رو مطالعه‌ی  رضایت از زندگی دانش آموزان مقطع راهنمایی که در دوره‌ی  نوجوانی قرار دارند، از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین، با توجه به نقش ویژه‌ی  والدین در زندگی نوجوان، یکی از عوامل تأثیرگزار در رضایت از زندگی او، والدین و نحوه‌ی  ارتباط آن‌ها با نوجوان است؛ و تعارض والد – فرزند می‌تواند بسیاری از جنبه‌های زندگی نوجوان را تحت تأثیر قرار دهد.

از طرفی، بسیاری از مسائل و گرفتاری‌های نوجوانان، ثمره‌ی  خودپنداره‌ی  آنان است. خودپنداره در رفتار و شخصیت نوجوانان تأثیر زیادی می‌گذارد. همچنین خودپنداره می‌تواند یکی از عوامل تأثیر گذار بر رضایت از زندگی باشد. از این رو خودپنداره‌ی  تحصیلی نیز یکی از مسائل مهم در حوزه‌ی  یادگیری آموزشگاهی محسوب می‌شود و تلویحات تحقیقی فراوانی را به خود معطوف داشته است (حسن‌زاده، حسینی و مرادی، ۱۳۸۴).

 متن فوق بخش هایی از این پایان نامه بود

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

پایان نامه روانشناسی

لینک متن کامل پایان نامه فوق با فرمت ورد






نوشته شده توسط محمد در ساعت 12:30

یک شنبه 10 مرداد 1395

پایان نامه تعیین رابطه‌ی تعارض والد- فرزند با رضایت از زندگی دانش آموزان

هدف‌های پژوهش

– تعیین رابطه‌ی  خودپنداره‌ی  تحصیلی با رضایت از زندگی دانش آموزان.

– تعیین رابطه‌ی  تعارض والد- فرزند با رضایت از زندگی دانش آموزان.

– تعیین رابطه‌ی تعارض والد – فرزند و خودپنداره‌ی تحصیلی دانش‌آموزان با رضایت از زندگی آن‌ها.

– تعیین رابطه‌ی  مؤلفه‌ی  «استدلال» با رضایت از زندگی دانش آموزان.

– تعیین رابطه‌ی  مؤلفه‌ی «پرخاشگری کلامی» با رضایت از زندگی دانش آموزان.

– تعیین رابطه‌ی  مؤلفه‌ی  «پرخاشگری فیزیکی» با رضایت از زندگی دانش آموزان.

 

فرضیه‌های پژوهش

– بین خودپنداره‌ی  تحصیلی با رضایت از زندگی دانش آموزان رابطه وجود دارد.

– بین تعارض والد- فرزند با رضایت از زندگی دانش آموزان رابطه وجود دارد.

– بین تعارض والد – فرزند و خودپنداره‌ی تحصیلی دانش‌آموزان با رضایت از زندگی آن‌ها رابطه وجود دارد.

– بین مؤلفه‌ی  «استدلال» با رضایت از زندگی دانش آموزان رابطه وجود دارد.

– بین مؤلفه‌ی  «پرخاشگری کلامی» با رضایت از زندگی دانش آموزان رابطه وجود دارد.

– بین مؤلفه‌ی  «پرخاشگری فیزیکی» با رضایت از زندگی دانش آموزان رابطه وجود دارد.

 متن فوق بخش هایی از این پایان نامه بود

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

پایان نامه روانشناسی

لینک متن کامل پایان نامه فوق با فرمت ورد






نوشته شده توسط محمد در ساعت 12:26

یک شنبه 10 مرداد 1395

پایان نامه بررسی رابطه‌ی تعارض والد – فرزند و خودپنداره‌ی تحصیلی دانش‌آموزان با رضایت از زندگی آن‌ها

تعریف‌های نظری و عملیاتی واژه‌ها و اصطلاحات

تعریف‌های نظری

تعارض والد – فرزند: عبارت است از چالش‌های ارتباطی و تعارضی که در حین رشد و تغییر اعضای خانواده بین والدین و فرزندان ایجاد می‌شود (ازمت و بی اوقلو[۱]، ۲۰۰۹).

خود پنداره‌ی  تحصیلی:  خودپنداره‌ی  تحصیلی ، فرایند شکل‌گیری ارزشیابی از خودپنداره‌ی  متأثر از تجارب آموزشی دانش آموزان و تفسیر محیط آموزشی است (جی و دیگران[۲]، ۲۰۱۰؛ به نقل از غفاری و ارفع بلوچی، ۱۳۹۰).

رضایت از زندگی: یک فرایند داوری است که افراد کیفیت زندگی خود را بر اساس ملاک‌های منتخب خود ارزیابی می‌کنند (شیخی، هومن، احمدی و سپاه‌منصور، ۱۳۹۰).

تعریف‌های عملیاتی

تعارض والد – فرزند: منظور از تعارض والد – فرزند در این پژوهش نمره ای است که هر یک از دانش آموزان در پرسشنامه‌ی  تعارض باوالدین (CP)، (فرم مربوط به خودم و مادرم) که توسط اشتراس در سال ۱۹۸۳ ساخته شده؛ به دست می‌آوردند.

خود پنداره‌ی  تحصیلی: منظور از خود پنداره تحصیلی در این پژوهش نمره ای است که هر یک از دانش آموزان در پرسشنامه‌ی  خودپنداره‌ی  مربوط به مدرسه (ساخته شده توسط یی سن چن در سال ۲۰۰۴) به دست می‌آوردند.

رضایت از زندگی: منظور از رضایت از زندگی در این پژوهش نمره ای است که هر یک از دانش آموزان در مقیاس رضایت از زندگی (SWLS) که توسط داینر، امونز، لارسن و گریفین در سال ۱۹۸۵ ساخته شده است؛ به دست می‌آوردند.

[۱].Ozmete. E & Bayoglu. A

[۲].Guay

 متن فوق بخش هایی از این پایان نامه بود

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

پایان نامه روانشناسی

لینک متن کامل پایان نامه فوق با فرمت ورد






نوشته شده توسط محمد در ساعت 12:23

یک شنبه 10 مرداد 1395

پایان نامه شناسایی رابطه‌ی مؤلفه‌ی استدلال با رضایت از زندگی دانش آموزان

فصل دوم: ادبیات تحقیق

این فصل به دو بخش عمده در رابطه با پژوهش خواهد پرداخت: یکی بخش نظری که به متغیرهای رضایت از زندگی، تعارض والد – فرزند و خودپنداره‌ی  تحصیلی می‌پردازد و بخش دیگر، پژوهش‌های داخلی و خارجی مرتبط با متغیرهای پژوهش را بررسی می‌کند.

بخش اول: رضایت از زندگی

آغاز توجه به بهزیستی

در چند دهه‌ی  اخیر و با پیدایش رویکرد روان‌شناسی مثبت، تغییرات بسیاری در تحقیقات روان‌شناختی صورت گرفت؛ علاقه به تحقیق در این حیطه افزایش یافت (شوگرن، لوپز، ویماید، لیتل و پرس‌گروو[۱]، ۲۰۰۶) و گرایش پژوهش‌ها برای تبیین پدیده‌های روان‌شناختی، به سمت توانایی‌ها و ویژگی‌های مثبت انسان سوق پیدا کرد (حجازی و همکاران ، ۱۳۹۲). این شاخه‌ی  جدید از روان‌شناسی اساساً به مطالعه‌ی  علمی توانمندی‌ها، شادمانی[۲] و بهزیستی ذهنی انسان (اشنایدر و لوپز[۳]، ۲۰۰۷؛ به نقل از شیخی و همکاران ، ۱۳۸۹) و موضوع نسبتاً جدیدتر رضایت از زندگی و رویکردهای لذت‌گرا[۴] و سعادت گرا[۵] (کار[۶]، ۲۰۰۴؛ ترجمه‌ی  شریفی و نجفی‌زند، ۱۳۸۷)، می‌پردازد.

سازمان بهداشت جهانی[۷] نیز، سلامت[۸] را به‌عنوان حالتی از بهزیستی کامل جسمی، ذهنی و اجتماعی، و نه صرفاً نبود بیماری تعریف کرده است. این سازمان، سلامت روانی[۹] را نیز به‌عنوان«حالتی از بهزیستی که در آن فرد توانایی‌های خود را می‌شناسد، می‌تواند با فشارهای روانی بهنجار زندگی کنارآید، به نحو پرثمر و مولدی کار کندو برای اجتماع خویش مفید باشد» تعریف می‌کند (جوشنلو، رستمی و نصرت‌آبادی، ۱۳۸۵).

[۱].Shogren. K, Lopez. S,Wehmeyed.M, Little. T & Pressgrove. C

[۲].happiness

[۳].Snyder & Lopez

[۴].hedonic

[۵].eudaimonic

[۶].Carr. A

[۷].World Health Organization(WHO)

[۸].mental

[۹].mental health

 متن فوق بخش هایی از این پایان نامه بود

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

پایان نامه روانشناسی

لینک متن کامل پایان نامه فوق با فرمت ورد






نوشته شده توسط محمد در ساعت 12:17

به وبلاگ من خوش آمدید
ایمیل مدیر :


رقص نور لیزری
هدیه ولنتاین
کادو تولد

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان دانلود پایان نامه رشته روانشناسی و آدرس sychology.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






صفحه نخست | پست الکترونیک | آرشیو مطالب | لينك آر اس اس | عناوین مطالب وبلاگ | تم دیزاینر

.::